logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 328
Viesi - 328
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Valsts un cilvēks
Raksts sadarbībā ar
LR Vides ministrija

Vējonis pret Jūrmalas Attīstības plāna topošo redakciju

Autors: Didzis Jonovs, Ministra padomnieks
28.09.2006
Skatīts 1092 reizes
Vides ministrs Raimonds Vējonis nosūtījis vēstuli Jūrmalas domei ar prasību nepieļaut dabas pamatnes teritoriju kopējās platības samazināšanu un dabas vērtību iznīcināšanu Jūrmalā. Ministrs uzskata, ka Jūrmalas dome, turpina izstrādāt neadekvātus pilsētas Attīstības plāna grozījumus, kuros tiek ignorēta Vides pārraudzības valsts biroja prasība pārstrādāt pilsētas Attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumiem pievienoto stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskatu.
Sagatavot izdrukai
Raimonds Vējonis
Saistītas apdzīvotās vietas
Jūrmala (Pilsēta)
Pārskatā nav ietverts vērtējums par plānošanas dokumentā piedāvāto risinājumu īstenošanas ietekmi uz cilvēkiem, viņu veselību, materiālajām vērtībām, dabas un ainavas daudzveidību.” – teikts vēstulē.
R. Vējonis kategoriski iebilst pret pilsētas Attīstības plāna grozījumos paredzēto zemes lietošanas veida maiņu, tai skaitā meža zemes un dabas pamatnes teritoriju noteikšanu par dažāda veida apbūves teritorijām. Tādējādi tiek pieļauta apbūves blīvuma būtiska palielināšana, piemēram, nosakot priežu parkus ar retinātu apbūvi par dažāda veida blīvākas apbūves teritorijām, tai skaitā savrupmāju apbūves, jauktas sabiedriskās un darījumu iestāžu apbūves teritorijām.
Jūrmalas domes patlaban gatavotie teritorijas plānojuma grozījumi, pieļauj atsevišķu teritoriju atļautās izmantošanas izmaiņas. Tā rezultātā, pieaugot transporta intensitātei un apmeklētāju plūsmai, samazināsies dabas un bioloģiskā daudzveidība gan teritorijās, kurās zemes lietošanas veids tiek mainīts, gan arī tām pieguļošajās teritorijās.
„Manuprāt, izstrādājot dokumentu, par kuru jau iepriekš zināms, ka tas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un tādēļ netiks apstiprināts atbildīgajās valsts institūcijās, Jūrmalas dome nelietderīgi izšķiež laiku un līdzekļus!” – vēstulē raksta R. Vējonis.
„Tā vietā aicinu Jūrmalas domi nepieļaut dabas pamatnes teritoriju platības samazināšanu Jūrmalas pilsētā. Aicinu atbilstoši tiesību aktu prasībām izvērtēt arī plānošanas dokumenta īstenošanas ietekmi uz vidi un cilvēkiem. Tostarp, izvērtēt kā katra atsevišķā dabas pamatnes samazināšanas iecere ietekmēs ekosistēmu funkcijas pilsētā kopumā un kā tas ietekmēs Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000 vienotību un integritāti.”
 
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100