Raksti > Vietas*lv jaunumi

Jaunums - Latvijas interaktīvā karte

Autors: Vietas*lv
03.10.2006
Beidzot esam piepildījuši mūsu, un iespējams, daudzu ceļotāju lolotu sapni - mūsu interneta ceļvedī www.vietas.lv esam palaiduši gaisā Latvijas interaktīvo karti, kurā nu ir iespējams vērot, meklēt, atrast visus mūsu datubāzē ar koordinātēm esošos objektus.

Ar šo interaktīvo karti esam noslēguši vienu lielu radošo posmu, kas saistīts ar jebkura objekta atrasšanu jebkurā veidā – pēc atslēgas vārdiem, pēc tipa un kategorijas, pēc administratīvas piederības, pēc objektos notiekošiem pasākumiem, pēc ar objektiem saistītiem rakstiem, pēc tuvumā esošiem objektiem, un nu - pēc atrasšanās vietas kartē.

Skatīt karti

Mūsuprāt, šis ir pirmais(bezprecidenta:) gadījums, kad tik lielu daudzumu ar tūrismu saistītu objektu ir iespējams skatīt šādā kartē tik plašam lietotāju skaitam. Iepriekš tas bija iespējams tikai lokāli (ne internetā, ne par velti) uz darba stacijas instalētas maksas programmatūras (piem. “JSLatvija”).
Esam pārliecināti, ka drīzumā šo jaunievedumu novertēs un izmantos lielākā daļa aktīvo ceļojumu plānotāju un ceļotāju pa Latviju.

Protams, šī ir pirmā interfeisa versija un šeit viss vēl ir tālu līdz pilnībai. Mums jau tagad ir lērums ar idejām un domām, kā šo brīnumu pilnveidot un padarīt vēl praktiskāku. Atliek tikai uzkrāt spēkus, resursus, un protams – Jūsu atbalstu, šo ieceru realizācijai.

Drīzumā būs iespējama "pārlēkšana" uz interaktīvo karti no katra objekta, kā arī iegūt kartes saiti konkrētai koordinātei un mērogam, lai atrasto vietu varētu nosūtīt draugam.

Savukārt, tūrisma speciālistus un uzņēmumus, mēs laipni aicinām izpētīt situāciju ar jūsu novada vai teritorijas objektiem šajā kartē - vai visi vēlamie objekti ir šeit vispar atrodami un atrodas savās pareizās vietās. Un ja kautkas ir labojams, lūdzu, rakstiet uz [email protected] . Priecāsimies arī par jau tradicionāliem ierosinājumiem un vēlmēm!

Nekautrējaties, rakstiet jebkurā jautajumā, kas palīdzēs mums savstarpēji sadarboties un pilnvērtīgi atspoguļot katra novada tūrisma objektus un iespējas!

Jūsu Vietas