Raksti > Ziņas

Rīgas kanālmalas apstādījumos izvieto jaunu skulptūru

Autors: LETA
09.06.2005
Rīgas kanālmalas apstādījumos, iepretim Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai, tika atklāta skulptūra "Lidojums pār pilsētu". Atklājot skulptūru, tās arhitekts Jānis Krastiņš atzina, ka šī skulptūra ir ne tikai vides daiļuma elements, bet simbols pilsētas attīstībai tālākajā nākotnē.
Saistītas apdzīvotās vietas
Rīga (Pilsēta)

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) norādīja uz skulptūras simbolisko nozīmi - skulptūra "Lidojums pār pilsētu" ir uzstādīta pie Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, kuru ir absolvējuši daudzi cilvēki, kas nesuši Rīgas vārdu pasaulē.
Skulptūru ir veidojis tēlnieks Genādijs Stepanovs, kurš katru gadu izgatavo četras maza formāta skulptūriņas, lai kā Rīgas balvu pasniegtu izciliem rīdziniekiem par pilsētas pētniecību.

"Skulptūra ir netradicionāla - lidojumam pār Rīgu aicina putns, kas ar spārna galu aizskāris simbolisku koku, kurā mazi kvadrātveidīgi lodziņi simbolizē pilsētu," teica "Rīgas balvas" biedrības izpilddirektore Helēna Grīnberga.

Skulptūras autori cer, ka šī skulptūra Rīgas Balvas biedrības vārdu ierakstīs vēsturē. Biedrības misija ir izteikt atzinību tiem cilvēkiem, kuri "saglabā Rīgu Latvijai, Eiropai un pasaulei".

Savukārt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš (ZZS) uzvēra, ka skulptūra ir tapusi ar SIA "Itera Latvija" un AS "RBS Skals" atbalstu.