logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 302
Viesi - 302
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem

IKT nozares pārraudzībai jāveido ministrija

Autors: Tonijs Šabovics, Īpašu uzdevumu ministra Elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta preses sekretārs
10.10.2006
Skatīts 1832 reizes
6. oktobrī īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles ārštata padomnieku sēdē tika izvērtēts Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (sekretariāts) paveiktais darbs I. Gudeles vadībā.
Ministres ārštata padomnieku sēdē piedalījās Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas viceprezidents Andris Anspoks, Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas rūpniecības asociācijas valdes loceklis Jānis Bikše un Latvijas Atvērtā koda asociācijas valdes loceklis Dmitrijs Golubevs.
Sēdē izraisījās aktīva diskusija par informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares vajadzībām, valsts atbalstu nozares attīstībai un nepieciešamo savstarpējo sadarbību.
Ministres padomnieki vienprātīgi atzina, ka ir apsveicami, ka pirms gandrīz diviem gadiem tika izveidots sekretariāts, kas ir veiksmīgi strādājis, un tam bijusi būtiska loma visas IKT nozares straujākā attīstībā un popularizēšanā. .
Tāpat tika atzīts, ka nepieciešams paplašināt sekretariāta funkcijas un budžetu, lai IKT nozares attīstība būtu noturīga un stabila, kā arī sekmīgi tiktu ieviesta elektroniskā pārvalde. Sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka to var panākt, izveidojot atsevišķu ministriju.
„Latvijā ir nepieciešama ministrija, kas nodarbojas ar IKT jautājumiem, tāpat kā citās Eiropas Savienības valstīs, kur ir pat vairākas ministrijas, kuru funkcijas saistītas ar IKT nozari,” atzina J. Lelis.
Ministres padomnieki atzina, ka viens no sekretariāta nozīmīgākajiem pēdējo sešu mēnešu laikā paveiktajiem darbiem ir izglītības sistēmas informatizācijas programma, kas vērsta uz izglītības kvalitātes uzlabošanu. Tāpat atzinīgi tika novērtēta sekretariāta iniciatīva piemērot nodokļu atlaides iedzīvotājiem datoru un interneta pieslēgumu iegādei, tādējādi sekmējot interneta pieejamību.
Pēdējā pusgada laikā sekmīgi virzījusies arī valsts pārvaldes pakalpojumu elektronizēšana, kā arī citi projekti sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanai, tomēr, lai sasniegtu kopējos valsts tautsaimniecības un nozares attīstības mērķus, līdzšinējās funkcijas, ko veica sekretariāts, ir jāpaplašina, un tie jārealizē ministrijai.
 
 
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100