Raksti > Vietas*lv jaunumi

Vietām arī sava RSS barotne!

Autors: Vietas.lv
25.10.2006
Kopš 25. oktobra arī Latvijas ceļvedī ir pieejams ātrākais veids kā tikt pie jaunākajiem rakstiem un ziņām. Turpinājumā iespējams uzzināt vairāk par to, kas ir RSS un, kāpēc RSS barotnes piedāvā teju vai visi populārākie interneta resursi.
RSS Ikona

Kas ir RSS?
RSS
(Really Simple Syndication) ir iespēja lasīt ziņas no konkrētā ziņu vai informācijas resursa, neapmeklējot pašu resursu. RSS nodrošina ātrāku un ērtāku piekļūšanu jaunākajai informācijai, kuru esat pieradis ikdienā iegūt. Konkrētajā interneta resursā, ja tas atbalsta RSS, jums vairs nav speciāli jāmeklē jaunākās jūs interesējošās ziņas visu piedāvāto ziņu klāstā. Priekšrocības, ko dod šī sistēma ir ērtums un laika ietaupījums.

Kas ir nepieciešams RSS lietošanai?
Lai saņemtu informāciju par jaunākajām ziņām vai ierakstiem no jūsu iecienītākajiem interneta resursiem, jums ir nepieciešama kāds no RSS lasītājprogrammām (RSS feed reader). Lielākā daļa no šīm programmām ir bezmaksas. Vienkāršāk tās būs atrast, ja izmantosies kādu no interneta resursu meklētājiem. Meklēt var "RSS reader" vai arī konkrētu programmu, piemēram, RSSOwl, FeedReader, SharpReader, FeedDemon, Omea Reader u.c. Pēc programmas lejupielādēšanas un uzstādīšanas datorā, iekopējiet jums interesējošo RSS adresi RSS lasītājā...

Vietas.lv ziņu RSS adrese: http://www.vietas.lv/rss/rss-lv.xml

(Lai atrastu RSS adreses citos resursos, meklējiet oranžas norādes RSS XML). Ja nezināt, kā tieši to izdarīt, pameklējiet RSS lasītāja "Help" sadaļu un meklējiet "add feed". Atverot RSS lasītāju, jūs redzēsiet jaunākās ziņas, ko piedāvā jūsu izvēlētie interneta resursi.

Arī interneta pārlūkprogrammām, kā atsevišķi papildinājumi tiek piedāvāti RSS lasītāji. Piemēram, Mozilla Firefox lietotājiem tiek piedāvāta programma Sage, pārlūkprogramā Opera RSS lasītājs ir iebūvēts, savukārt Internet Explorer var izmantot Pluck, vai jaunākajās pārlūka versijās šis iespējas būs iebūvētas.

Pamēģini RSS, un Tu atklāsi veidu kā daudz ātrāk iegūt jaunāko informāciju no Tevis iecienītajiem interneta resursiem!