Raksti > Ziņas

Dvīņu pilsētas svin kopīgu robežballi

Autors: Viesturs Radovics, NRA
14.06.2005
Valkas un Valgas jubilejas svinības ir otrais lielākais pasākums vērienīgo pasākumu sērijā, kas šovasar notiks Valkā, – Aizvadītajā nedēļas nogalē Valkas un Valgas dzimšanas dienā Lugažu laukumā pie Valkas kultūras nama notika Latvijas un Igaunijas robežballe, bet abās robežas pusēs sestdien notika plašs gadatirgus. Arī 23. jūnijā būs liels Līgosvētku pasākums ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem izrādē Skroderdienas Silmačos.
Robežpunkts Semināra ielā
Saistītas apdzīvotās vietas
Valka (Pilsēta)


Plašie svētki bija veltīti abu pilsētu dzimšanas dienai un 420 gadu jubilejai, kopš pilsētām ir piešķirts ģerbonis. Ballē spēlēja Latvijas mūziķi – grupa Bumerangs, Apvedceļš, Sestā jūdze, Kaimiņi, Jūlijs, Andris Skuja un citi, kā arī Igaunijas dziedātāji Anna Veski, Keti Uibomjagi, ansamblis NĻĻp un citi Igaunijā pazīstami un slaveni solisti un mūziķi.Jubilejas pasākumu laikā uz Latvijas un Igaunijas robežas notika starptautiska izstāde – tirgus, bet Valgā pie rātsnama un Jāņa baznīcas risinājās Valkas un Valgas jubilejas un rātsnama 140 gadu jubilejas svinības, kur uzstājās Igaunijas akordeonisti, cirka ģimene, burvju mākslinieks, Valkas dziesmu draugu kopa Nāburgi, folkloras kopa Sudmaliņas, Valga Piirilinna bigbends un citi.

 Abu kaimiņpilsētu svētku atraktīvākais pasākums bija Pedeles upes laivu rallijs, kas šogad sākās pie Latvijas robežas. Šis rallijs izceļas ar to, ka tajā izmanto visdažādākos peldlīdzekļus. Iepriekšējos gados tie bijuši izgatavoti no tukšām pudelēm, ir bijusi laiva kā tanks ar četriem tankistiem un suni, indiāņu piroga un citi peldlīdzekļi. Rallijā vērtē gan sportisko rezultātu, gan arī oriģinalitāti.

11. līdz 17. jūlijam būs 3. starptautiskā pierobežas kultūras nedēļa, 13. augustā – Latvijas un Igaunijas rokfestivāls, bet 24. septembrī – jau ierastais Latvijas Nacionālās operas sezonas atklāšanas koncerts.