Raksti > Interesanti

Akcija “Ļeņinu zvaniņos – zvaniņus Liepājai” turpinās

Autors: Kristīne Galdika, LRTIB projektu un mārketinga speciāliste
15.11.2006
 Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā (LRTIB) sākot ar šodienu var iegādāties īpašos Ļeņina zvaniņus, kuru ienākumi tiks ziedoti labdarībai.
Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs
"Ļeņina zvaniņi"
Saistītas apdzīvotās vietas
Liepāja (Pilsēta)
Līdz šīm šos zvaniņus varēja iegādāties tikai Vācijā, bet sākot ar šodienu - arī Liepājā. Katra zvaniņa cena ir 183 Ls, un to var iegādāties jebkurš interesents. Tiem katram ir savs unikāls numurs un Autentiskuma sertifikāts, kas apliecina tā īstenumu un piederību īpašajai zvaniņu kolekcijai, kas tika izgatavota no Ļeņina pieminekļa, kurš līdz 1991.gada augustam atradās Liepājā, Rožu laukumā.
Patreiz tiek vākti līdzekļi lifta izbūvei Veco ļaužu dzīvojamajai mājai Ganību ielā.
Atgādinām, ka pēc brīvkundzes fon Tīzenhauzenas iniciatīvas Liepājas Ļeņina pieminekli, kas bija 6 tonnas smags, 7 m augsts un atradās Liepajā, Rožu laukumā, savā laikā aizveda uz Darmštati un nodeva zvanu lietuvē. No iegūtās bronzas izgatavoja tikai 500 numurētus galda zvaniņus ­ katru aptuveni 10 cm augstu, ar rokturi, kuram vienā pusē ir Liepājas ģerbonis, bet otrā pusē ­ Ļeņina galva kā atgādinājums par materiāla izcelsmi. Izgatavotie zvaniņi kopā ar informatīvu bukletu un sertifikātu tika pārdoti, bet iegūtā naudu nodota Liepājas Speciālajai internātskolai, Veco ļaužu dzīvojamajai mājai Ganību ielā, bērnu un bāreņu aprūpes centram "Liepāja"