logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 336
Viesi - 336
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem

”Deviņas upes “Vidzemē” pilnveido tūrisma centrus

Autors: Jana Velvele, projekta „Deviņas upes Vidzemē” koordinatore
17.11.2006
Skatīts 5663 reizes
Vidzemes rajonos turpina realizēt PHARE 2003 Pārrobežu sadarbības programmu Baltijas jūras reģionā, uzlabojot jau esošo Tūrisma centru darbu un verot jaunus, kuros galveno uzsvaru pašvaldības liek uz ūdens tūrisma nozari. Tas tamdēļ, ka kopējā projekta sadaļā “Deviņas upes Vidzemē” iesaistījušās tās vietējās pašvaldības, kuru infrastruktūra, upju tuvums ļauj vietai piesaistīt aktīvās atpūtas cienītājus.
Projekta ietvaros ir izveidoti deviņi ūdens tūrisma informācijas centri- Jaunpiebalgā, Rūjienā, Lejasciemā, Virešos, Mālupē, Strenčos, Litenē, Valmierā un Vecatē. Minēto pašvaldību ūdens tūrisma centri saņēmuši jaunu biroja tehniku- datorus, printerus, skanerus. Piemēram, Strenčos jau vairākus gadus darbojās Tūrisma informācijas centrs, bet šī projekta laikā, iegūstot jaunas tehnikas vienības, izdevies paplašināt darbu.

Strenču tūrisma centra vadītāja Līga Sovere Vidzemes attīstības aģentūras darbiniekiem, kuri realizē šo projektu sacīja :”Tagad informāciju par tūrisma iespējām mūsu klienti var saņemt elektroniski. Ir izdoti arī informatīvie materiāli, kartes. Esam apmierināti ar projekta norisi. Esam piedalījušies arī mācībās, pieredzes apmaiņas braucienos uz Somiju, Igauniju, Lietuvu. Vērtējām turienes uzņēmēju pieredzi.”

Ūdens tūrisma informācijas centru darbības mērķis ir informēt vietējos un ārzemju ceļotājus par ūdens tūrisma pakalpojumiem tuvākajā apkārtnē, kā arī sniegt palīdzību tūrisma pakalpojumu izmantošanā, kā arī izveidot ūdens tūrisma attīstībai labvēlīgu vidi un sekmēt mūsdienīgas, vidi saudzējošas ūdens tūrisma nozares attīstību tuvākajā apkārtnē.

Ūdens tūrisma centri veidoti gan uz Tūrisma informācijas centru bāzes, gan iekārtoti jauni. Valmieras rajona Vecatē ūdens tūrisma centrs darbu sācis nesen un tur pieejama informācija par tūrisma iespējām Burtnieku novadā. Līdzīgi darbu sākuši centri Mālupē, Alūksnes rajonā, Litenē, Gulbenes rajonā.

PHARE 2003 Pārrobežu sadarbības programmu Baltijas jūras reģionā projekts noslēgsies novembrī. Jau bijušas vairākas aktivitātes vasaras un rudens mēnešos. Projekta realizētāji ieceres prezentēja arī Plostnieku svētkos Strenčos, vairākos pasākumos, kuros piedalījās vietējie uzņēmēji, pašvaldību vadītāji un iedzīvotāji. Jau uzsākta arī tūristu apmešanās vietu izveide un labiekārtošana upju krastos.

Deviņu Vidzemes upju malās tiks uzstādītas norādes, nojumes, iekārtotas ugunskura vietas, uzbūvētas labierīcības, izlikti atkritumu konteineri. Vidzemes attīstības aģentūrā notikušas preses konferences un tūrisma iespējas Vidzemē aktualizētas arī Latvijas un starptautiskajos preses izdevumos un televīzijas programmās.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100