Raksti > Tūrisma profesionāļiem

Aicina viesoties Vidzemē!

Autors: Jana Velvele, Projekta „Deviņas upes Vidzemē” informācijas koordinatore
17.11.2006
Vidzemes attīstības aģentūra, projekta „Deviņas upes Vidzemē” noslēguma posmā 22.novembrī organizē žurnālistu un Tūrisma aģentūru pārstāvju vizīti Vidzemē.
Pasākums tiek organizēts kā žurnālistu un tūroperatoru vizīte pa projektā „Deviņas upes Vidzemē” iesaistītajām interesantākajām vietām Cēsu, Valmieras, Valkas, Gulbenes, Alūksnes un Madonas rajonos. Pasākuma sākums no rīta plkst. 8.00 ar izbraukšanu no Rīgas un plkst. 9.30 no Cēsīm, Pils laukuma.
Brauciena laikā tā dalībnieki viesosies Cēsu rajona Amatas novadā pie „Rakšu” saimniekiem, kuri uzsākuši lamu audzēšanu. Apskatīs projekta finansēto, ierīkoto vietu tūristiem Brenguļu pagasta „Jaunarājos”. Tiksies ar pavārgrāmatas „Labu apetīti, ūdens tūristi!” recepšu autori Albīni Kārkliņu un nogaršos viņas gatavotos ēdienus. ”Gaujas plostnieki” iepazīstinās ar plostnieku tradīcijām Strenčos. Gulbenes rajona Rankas pagastā iepazīs jaunu tikko atklātu viesu māju gleznainās Gaujas krastā „Lācītes”. Kalncempju pagasta Ates muzejā uzzinās kaņepju sviesta un vietējā brūvējuma noslēpumus. Acu skatam neizpaliks arī Madonas rajons, tur brauciena dalībnieki tiksies ar pinējiem, kas ir slaveni ar saviem pinumiem ne vien Latvijā, bet arī plašajā pasaulē.
 
Visi ļoti laipni gaidīti izbaudīt rudenīgo Latviju Vidzemē!
 
Pasākums ir bez maksas.
Pasākuma laikā tiek nodrošinātas visas ceļojuma ērtības.
Būs ari patīkams pārsteigums.
 
Pieteikšanās līdz 20.novembrim!