logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 415
Viesi - 415
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Vidzemes tūrisma konferencē aktualizē ģimenes tūrismu

Autors: Vidzemes radio 3
21.11.2006
Skatīts 1064 reizes
Cēsu rajona Priekuļos viesnīcā „Tigra” 10. novembrī norisinājās Vidzemes tūrisma konference „Ģimenes tūrisms. Viesmīlība”, kas pulcēja vairāk nekā simts tūrisma nozares speciālistus, uzņēmējus un citus interesentus.

Konferences mērķis bija aktualizēt ģimenes tūrisma nozīmību un attīstības potenciālu, kā arī iepazīstināt ar veiksmīgākajiem uzņēmumiem Vidzemē, kas nodrošina ģimenēm draudzīgu un viesmīlīgu tūrisma piedāvājumu.

Ar tūrisma piedāvājumu rajonos iepazīstināja tūrisma speciālisti no Cēsīm, Limbažiem, Madonas, Gulbenes, Ogres, Smiltenes, Valmieras, Siguldas, Saulkrastiem un Gulbenes. Par Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) aktualitātēm 2006. gadā informēja TAVA Kvalitātes un projektu nodaļas vadītājs Jānis Zandbergs, Vidzemes Reģionālā tūrisma biroja vadītāja Agnese Ramata un Latvijas Tūrisma informācijas biroja vadītāja Kristīne Tjarve.

Atskatoties uz konferences norisi, jāsecina, ka viens no būtiskākajiem šā pasākuma ieguvumiem ir tēmas par ģimenes tūrismu aktualizēšana. Kā atzina konferences vadītāja, Vidzemes Vēstures un tūrisma centra direktore Jolanta Sausiņa, Latvijā šai jomai pagaidām tiek pievērsts salīdzinoši maz uzmanības. Par to liecina jau tas vien, ka gandrīz nekur nav atrodama ģimenes tūrisma definīcija, kas skaidri raksturotu tā būtību. Šajā sakarā jāpateicas Siguldas novada TIC vadītājai Guntai Vītolai, kura sniedza kaut mazliet tuvāku priekšstatu, ko sevī ietver ģimenes tūrisma jēdziens - tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar vienu vai vairākiem pieaugušajiem un no tiem atkarīgiem bērniem vecumā līdz 16 gadiem. Kā veiksmīgus piemērus var minēt atpūtas vietas un kafejnīcas, kur īpaši ir padomāts par vismazākajiem bērniem.

Konferencē Cēsu TIC vadītāja Liene Kiršteine prezentēja šogad veiktā pētījuma par tūrisma nozares attīstību rezultātus. Pētījums no jauna apstiprināja nepieciešamību attīstīt apkalpojošā personāla profesionālās iemaņas, palielināt sniegtās informācijas kvalitāti, veicināt sabiedriskā transporta kustību tūrisma objektu tuvumā un turpināt velotūrisma attīstību, kā arī izstrādāt kompleksus piedāvājumus vairāku dienu ceļojumiem. Pētījuma ietvaros tika intervēti tūrisma eksperti, Vidzemes tūrisma informācijas centru darbinieki un aptaujāti 1000 ceļotāju. Pētījumu veica „Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs” Phare projekta „Senatne mūsdienās – māksla, vēsture un tūrisms” ietvaros.

Pēc konferences dalībnieku atzinuma izcili vērtīga bijusi Daugavpils Universitātes sociālās psiholoģijas katedras docentes Tatjanas Uzoles lekcija „Viesmīlības psiholoģija”, kas ļāva paskatīties uz viesmīlības jautājumu no daudz specifiskāka, dziļāka un emocionālāka skatījuma, tādējādi sniedzot detalizētāku viesmīlības jēdziena interpretāciju. Lekcijas ietvaros tika apspriestas tādas tēmas kā viesmīlības motivācija, pareizas attieksmes veidošana un klientu psiholoģija.

„Viesmīlības māksla nozīmē radīt patīkamas sajūtas, izrādot rūpes, cieņu, godīgumu un pieņemšanu, kas ir saskarsmes zelta likums un veiksmīga biznesa pamats. Labvēlīga attieksme starp vadītāju, menedžeri, darbiniekiem un apkalpojošo personālu veido arī labvēlīgu vidi viesmīlīgai attieksmei pret klientiem. Turklāt viesmīlība nav dabas dota, tā ir nemitīgi jāpilnveido,” pārliecināta Tatjana Uzole.

Diskusiju gaitā konferences dalībnieki pat vienojās par ideju izstrādāt savu Vidzemes viesmīlības standartu un ieviest jaunu tūrisma kvalitātes sertifikātu. Uz aktīvu diskusiju par viesmīlību un tās robežām konferences dalībniekus aicināja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas jurists Kaspars Bahmanis, kurš atbildēja uz interesentu jautājumiem, kā tikt galā ar dažādām ikdienas situācijām un kā nodrošināt juridisko aizsardzību savam uzņēmumam.

Konferences gaitā dalībnieki bija aicināti aizpildīt arī aptaujas anketas, kurās bija jāsniedz konferences novērtējums. Organizatoriem ir gandarījums par dalībnieku izteikto augsto pozitīvo novērtējumu. Izsakot priekšlikumus līdzīgiem pasākumiem nākotnē, konferences dalībnieki ieteikuši apskatīt tādas aktuālas tēmas kā tūrisma specializācija, mazo uzņēmumu loma tūrisma nozares attīstībā, sadarbība starp tūrisma uzņēmējiem un pašvaldībām, piedzīvojumu tūrisms, aktīvais tūrisms, SPA tūrisms, ekotūrisms, pakalpojumu kvalitāte, gidu kvalifikācija u.c.

Noslēgumā, apkopjot konferences gaitā pārrunāto, Jolanta Sausiņa pauda gandarījumu par izvēlēto konferences tēmu, kurai beidzot pievērsta vajadzīgā uzmanība, un izteica cerību, ka šī konference ir tikai sākums ģimenes tūrisma aktualizēšanai un attīstīšanai. Jau domājot par nākamā gada tūrisma konferenci un izvērtējot izteiktās idejas, organizatori apsver domu nākamo konferenci veltīt tēmai par sadarbību starp tūrisma uzņēmējiem un dažāda līmeņa valsts un pašvaldību organizācijām.

Organizatori pateicas visiem konferences dalībniekiem, kuri izrādīja atsaucību un iepazīstināja ar tūrisma piedāvājumu savos rajonos, apliecinot, ka Vidzeme ir bagāta ar atpūtas un izklaides iespējām visai ģimenei un būs aktīva šīs jomas veicināšanā arī nākotnē. Konferenci organizēja Cēsu pašvaldības aģentūra „Vidzemes vēstures un tūrisma centrs” sadarbībā ar Vidzemes Tūrisma asociāciju un Tūrisma attīstības Valsts aģentūru Phare projekta „Senatne mūsdienās – māksla, vēsture un tūrisms” ietvaros.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100