Raksti > Tūrisma profesionāļiem

Latvijas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju stends „Dabā - ar izpratni” tūrisma izstādē „Balttour”

Autors: Valērijs Seilis, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācijas direktors
07.02.2007
Ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu jau otro gadu tiek realizēts projekts „Dabā - ar izpratni”, kura mērķis sniegt Latvijas iedzīvotājiem un citu valstu tūrisma profesionāļiem plašāku ieskatu par tūrisma piedāvājumu un informāciju par dabas aizsardzības politikas īstenošanu Latvijas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās.
Kopīgā stendā tūrisma izstādē Balttour no 9.-11. februārim tūrisma piedāvājumu un videi draudzīgu ceļošanu prezentēs Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija (koordinējošā organizācija), Gaujas nacionālā parka, Teiču dabas rezervāta, Ķemeru nacionālais parka, Slīteres nacionālais parka administrācijas un Dabas aizsardzības pārvalde.
Dabas resursu saglabāšana un izmantošana ilgtspējīgā veidā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas kļuvusi par svarīgu valsts funkciju. Pēdējos gados būtiski pieaudzis to Latvijas un ārvalstu iedzīvotāju skaits, kuri savu brīvo laiku velta dabas procesu izzināšanai vai vienkārši atpūtai dabā. Latvijas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās (ĪADT) paralēli vides aizsardzības pasākumiem, atbalstam zinātniskajiem pētījumiem notiek dabas objektu sakārtošana apmeklētāju vajadzībām.

Šajā gadā ar Dabas aizsardzības pārvades atbalstu sagatavots arī buklets par galvenajiem uzvedības un videi draudzīgas ceļošanas principiem dabā un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.
 
Uz tikšanos tūrisma izstādē Balttour, D10 stendā „Dabā - ar izpratni”!