logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 346
Viesi - 346
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti
Raksts sadarbībā ar
4 Debespuses

Kā aktīvi atpūsties ziemā bez sniega

Autors: Jānis Drigins, Pētera Celma foto, Ceļojumu un atpūtas ceļvedis 4 Debespuses
25.02.2008
Skatīts 10871 reizi
Meklējot piedzīvojumus un aktīvo atpūtu bezsniega ziemā, iesakām Kurzemi - te var atpūsties visdažādākajās vietās un nodarboties ar visneiedomājamākajām lietām. Nesēdi sava mājokļa četrās sienās, sapņojot par siltajām pavasara dienām un vasaras saulrietiem, jo mēs esam sagatavojuši Kurzemes maršrutu visdažādākajām vēlmēm un interesēm!

Maršruta punkti tika izvēlēti tā, lai tos būtu iespējams apmeklēt gan nedēļas nogalē, gan arī neizbraucot visu maršrutu kopumā, bet izvēloties atsevišķas tā vietas.

Tukuma rajons

Slidām švīkstot

Pirmais maršruta pieturas punkts ir ledus un atpūtas centrs Tuko. Jau no ārpuses aplūkojot atpūtas centra-slidotavas konstrukciju un stāvu izvietojumu, top skaidrs, ka tā ir interesanta sporta un rekreācijas vieta - te ir gan komfortablas aktīvās atpūtas iespējas uz ledus, gan arī pietiekami plašas rekreācijas iespējas, jo kompleksā tiek piedāvāti arī daudzi citi pakalpojumi: restorāns un bistro, skaistumkopšanas salons, solārijs, masāžas kabinets. Ir pieejama arī konferenču zāle, saunas komplekss un viesnīca. Šeit ir padomāts arī par tiem, kuri vēlas iegādāties inventāru jaunajai sezonai - sākot no apģērba un beidzot ar ziemas sporta piederumiem. Te ir iespējams ne tikai slidot, bet arī uzspēlēt hokeju un noslīpēt savas kērlinga vai daiļslidošanas prasmes. Slidotājiem tiek piedāvāta slidu izīrēšana un to asināšana. Savukārt slēpotājiem, kuri nolēmuši pārnakšņot viesnīcā, Tuko piedāvā ko ērtu un praktisku - inventāra žāvēšanu. Bet ja tev galīgi neiet pie sirds ledus skrāpēšana ar slidām, tad tev noteikti patiks pastaigas pa liedagu, kas atrodas 15 kilometru attālumā no Tuko.

Ledus un atpūtas centrs Tuko. Tukums, Stadiona iela 3, tālrunis 63122299.

Starp citu, netālu no Tuko atrodas vairākas citas izklaides un atpūtas vietas - pabraucot vien 8 kilometrus tālāk, tu nonāksi slēpošanas un atpūtas centra Milzkalns tiešām milzīgajos (protams, Latvijas mērogā) kalnos un pakalnos, un tur ir daudz, ko darīt arī tad, ja nav sniega. Tukuma rajons, Smārdes pagasts, Dižkalni, Milzkalne, tālrunis 26222333.

Atrodi savu dārgumu lādi!

Tālāk ceļš ved pie ļoti interesantiem un radošiem cilvēkiem - Reiņa Ziļeva un Silvas Balodes, kuri izveidojuši aizraujošu komandu spēli Notikumu raktuves. Spēles pamatā ir komandu veidošanas stratēģijas un cilvēku savstarpējās komunikācijas un psiholoģijas aspekti. Spēles izgudrotāji īpaši domā par to, lai tās izpildījums būtu unikāls un nekad neatkārtotos, tāpēc Reinis un Silva katrai spēlei veido jaunu scenāriju, un parasti tā aizņem visu dienu. Spēle notiek dažādos maršrutos, viens no tiem ir Jaunmoku pils un Vecmoku piedzīvojumu trase. Spēles dalībnieki tiek sadalīti komandās līdz 10 cilvēkiem, un katrai komandai ir savs uzdevums, kas jāatrisina, ne tikai pārvarot dažādus fiziskus šķēršļus, bet arī meklējot apslēptas norādes un mēģinot tās atšifrēt. Katra atšifrētā norāde pasaka ceļu uz vietu, kur apslēpta nākamā norāde, līdz komanda nonāk īstajā vietā un atrok noslēpumaino dārgumu lādi. Ekstrēmu izjūtu cienītājiem spēle tiek papildināta ar izdzīvošanas elementiem - nakšņošanu teltīs un pārtikas krājumu meklēšanu. Notikumu raktuvju autori šīs spēles sākotnēji veidojuši kā uzņēmumu komandu komunikācijas un sadarbības veicināšanas testus, teorētisko zināšanu īstenošanu un pārbaudi fizisku un intelektuālu uzdevumu veikšanā dabā. Spēlēm var pieteikties arī ar firmām un organizācijām nesaistītu cilvēku komandas. Bet atceries - spēlei jāpiesakās vismaz 2 nedēļas iepriekš! Uz priekšu - baudīt piedzīvojumus!

Ar spēles autoriem var sazināties pa tālruni 26554795 (Reinis Ziļevs), 29493033 (Silva Balode).

Augstu, augstāk, vēl augstāk

Ja tev šķiet, ka komandu spēlēs asuma ir par maz, tad nākamais maršruta pieturas punkts tev noteikti palīdzēs paaugstināt adrenalīna līmeni! Šo iespēju piedāvā pilsētu alpīnisms X13. Idejas autors ir Armands Kotke. Viņa agrākā pieredze ir saistīta ar speciālo militāro vienību darbībām. Šobrīd viņš šīs iemaņas un prasmes ir licis lietā pilsētas vidē un piedāvā bailīgiem un bezbailīgiem jaunajiem alpīnistiem pārbaudīt savus spēkus līdz pat 40 metru (10.-12. mājas stāvs) augstumā, iekarojot pamestu ēku virsotnes. Pirms cilvēks tiek iesaitēts alpīnisma ekipējumā, tiek veikta rūpīga instruktāža un pārbaudītas visas jostu, mezglu un saslēgumu vietas. Sākotnēji kāpējs tiek pieradināts pie maza - 2-3 metru - augstuma, pēc tam augstums tiek pakāpeniski palielināts. Ekstrēmo sajūtu cienītājiem tiek piedāvāta arī iespēja nolaisties no skatu torņa, kas atrodas Tukuma rajona Raudā. Šajā vietā astoņdesmitajos gados sāka veidot slaloma kalnu, kura galā tika uzcelts skatu tornis. Kalna augums ir 113 metri, tornis ir 40 metru augsts, tāpēc no torņa platformas ir iespējams saskatīt gan Rīgas televīzijas torni un Saules akmeni, gan arī vērot Kurzemi no putna lidojuma.

Pieteikšanās pie Armanda Kotkes pa tālruni 29969613.

Aktīvas un neaktīvas atpūtas kombināts

Sēmes pagastā gaida ne tik ekstrēmas, tomēr ne mazāk aizraujošas izklaides. Tur atrodas viesmīlīgais un mājīgais viesu nams Meņģeļi. Šeit tu vari izbaudīt pilnu aktīvās atpūtas un relaksācijas programmu.
Netālu no viesu nama, meža teritorijā ir iekārtots peintbola parks. Interesantu šo parku padara tas, ka tajā ir saglabāti dabas veidotie šķēršļi. Piemēram, aiz kāda paugura savu mitekli ir ierīkojušas skudras, tāpēc tie, kas izmanto to par slēpni un spēles karstumā aizmirst par to, ka šie kukaiņi nejauki kož, tiek atmaskoti. Peintbola spēles norisinās arī ziemā.
Ja vēlies nomainīt krāsu šaujamieročus pret ko kustīgāku, tuvējos laukus un mežu labirintus vari izbraukt ar sniega motociklu (protams, ar priekšnoteikumu, ka ir sniegs).
Aizmirstas vai pilnīgi jaunas sajūtas vari gūt, dodoties braucienā ar kamanām gar jūras krastu (priekšnoteikums tas pats).
Pēc enerģiskās atpūtas miesa un gars obligāti jāsasilda pirtiņā. Ziemā īpaši patīkami ir izkarsēties āra karstajā kublā, bet drosmīgākie ir laipni aicināti baudīt ledaino dīķa ūdeni. Pēc sporta un karsēšanās procedūrām miegs būs klāt nemanot. Un tad tev tiks piedāvātas ērtas guļamvietas nama pirmajā vai otrajā stāvā.

Sazināties ar viesu namu var pa tālruni 29473831 (Aivita) un 29354917 (Juris).

Mākslas darbnīca, dabas takas un slidas

No Sēmes mēs dodamies uz Pūres pagastu, kur atrodas kāds ļoti interesants un ar bagātīgu pozitīvo enerģiju apveltīts viesu nams - Rūžciems. Tā saimniece Laila Kelle ar savu radošo garu un pozitīvo attieksmi pret dzīvi ir radījusi šeit īpašu auru. Telpu sienas klāj Lailas mākslas darbi, kas burtiski izstaro dabas siltumu un harmoniju. Ja viesi vēlas, ir iespējams piedalīties gleznošanas un zīmēšanas nodarbībās. Saimniece piedāvā pastaigas pa neaizmirstamajām Ružciema dabas takām, pārgājiens pa tām palīdz atgūt spēkus un iedvesmo ikvienu rutīnas nogurdinātu dvēseli. Pēc pastaigām un dabas vērošanas ir iespējams arī izlocīt kājas slidošanā uz tuvējā dīķa ledus (ja tāds ir). Viesu namā var rīkot seminārus, svinēt svētkus, ļauties brīvdienām un smelties iedvesmu jauniem darbiem. Pirts lāvas sasildīs nosalušo ķermeni, bet dabas taku skaistums - sirdi.
Pirms braukšanas gan sazinies ar saimnieci pa tālruni 26353032.

Talsi un Talsu rajons

Daba, sports un folklora

No Tukuma rajona mūsu maršruts ved uz savdabīgu vietu Talsu rajonā. Tās ir lauku mājas Jāņkalni, kuras saimnieki piedāvā dažādas interesantas folkloras spēles un dabas takas, kas palīdz izzināt un apgūt daudzviet sen aizmirstās un arī izzūdošās sentēvu tradīcijas. Ziemā ir iespējams iziet labirintu, kas izveidots kalnā un kura aprises veido Latvijas kartes kontūru. Katrā novada pieturas vietā ir stāsts par kādu no senču tradīcijām. Jāņkalnos noteikti patiks ģimenēm ar bērniem, jo aizraujošās pastaigas un braukšana no kalna ar ragaviņām priecēs ikvienu aktīvu mazuli. Pēc sportiskām aktivitātēm, dziesmu dziedāšanas un danču vešanas var sasildīties lauku pirtiņā. Daba, sports un folklora - iedvesmojošs kokteilis!
Sazinies ar Aivu Daukšu pa tālruni 26096415.

Ventspils un Ventspils rajons

Pacelies virs zemes!

Pārceļamies uz kādu vietu, kur augstuma faktors iegūst savu patieso nozīmi un Zemes pievilkšanas spēks nodrošina patiesi augstu adrenalīna līmeni. Šī vieta ir Ventspils Piedzīvojumu parka šķēršļu trase Mežakaķis. Šogad parks pirmo reizi darbojas arī ziemā, un tas, protams, priecē drošsirdīgos aktīvās atpūtas cienītājus. Mežakaķī ir izveidotas 4 trases - zaļā, zilā, sarkanā un melnā un tajās kopā jāpārvar 50 šķēršļi. Viss balstās uz nostieptajām trosēm un cilvēku fizisko un prāta izveicību. Bieži vien, pārvarot šos šķēršļus, izrādās, ka spēka vajag krietni mazāk nekā sākumā šķitis, nepieciešama tikai ķermeņa koordinācija. Šeit ir tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi un daudzas citas šķēršļu joslas. Pārvietojoties pa trasi, cilvēks nenokāpj uz zemes vairāku simtu metru garumā. Pieredze liecina, ka aizvērtas acis ne vienmēr ir labākais veids, kā iedrošināt sevi un pārvarēt bailes, pieveicot kārtējo trases posmu. Izgājis visas trases, drosminieks nonāk pie piedzīvojuma saldā ēdiena - 20 metru augsta nobrauciena no melnās trases gala posma līdz piedzīvojumu takas sākumam.
Pirms braukšanas uz Mežakaķi sazinies ar organizatoriem pa tālruni 28611333.

Gājiens ar zirdziņu

Ja Mežakaķis pārlieku sakutinājis nervus, tad nākamajā maršruta pieturas vietā tu vari baudīt nesteidzīgu atpūtu gudru un no laika gala cilvēkam uzticamu dzīvnieku sabiedrībā. Šādu iespēju Ventspils rajona Tārgales pagastā piedāvā jātnieku sporta klubs Demora. Zirgu un cilvēku attiecības veidojušās ilgi pirms tam, kad mēs sākām sapņot par auto, traktoriem un kuģiem. Sporta klubā ir iespējamas gan individuālas apmācības un jāšana, gan arī izbraucieni kamanās. Kā stāsta kluba īpašniece un zirgu aizgādne Gelinta Egendorfa, cilvēkiem bieži vien šķiet, ka zirdziņi ziemā tikai guļ un ārā nemaz neiet. Viņa vēlas kliedēt šo nezināšanu un laipni piedāvā ikvienam apmeklēt Demoru un izbaudīt jāšanas priekus arī ziemas sezonā. Katru gadu Demora rīko jāšanas sporta spēles dažādās kategorijās un gūst profesionāļu atzinību gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Atpūta jātnieku sporta klubā Demora ir lieliska iespēja aizmirst par mūsu tehnisko gadsimtu un kaut īsu brīdi sajust zirgu brīvības garu.
Pirms braukšanas uz jāšanas sporta klubu sazinieties ar saimnieci pa tālruni 29522360.

Ziemas miers un komforts

Mūsu Kurzemes maršruta pirmspēdējā punktā ir iespējams sasniegt aktīvās un pasīvās atpūtas harmoniju - pēc daudzajām fiziskajām nodarbēm tevi iepriecinās komfortablais viesu nams Sārnate Ventspils rajona Užavas pagasta Sārnatē. Šķiet, ka šeit ar saimniekiem ir iespējams sarunāt gandrīz visu. Par klusuma un miera valstību liecina ne tikai apkārtējā daba, bet arī fakts, ka katru dienu noteiktā laikā pie virtuves durvīm savu dienišķo maizīti ierodas saņemt pieradināta lapsa. Ziemā šeit izvizinās ar ragavām, ierādīs vietējā mežā iebrauktās slēpju takas, piedāvās uzspēlēt peintbolu un pēc pirts baudīt sniega dušu zem apsnigušiem egļu zariem. Ja iepriekšminētais nav iespējams sniega trūkuma dēļ, Sārnates komplekss patīkami pārsteigs arī ar atpūtas iespējām telpās, kur pieejams biljards, šahs un dažādas citas prāta un stratēģiskās spēles.
Pirms braukšanas lūgums sazināties ar saimnieku un izklāstīt savas vēlmes pa tālruni 25915519.

Kuldīgas rajons

Skijorings uz ezera

Kurzemes maršruta pēdējais punkts atrodas Kuldīgas rajona Rendas pagastā, un tas ir viesu nams Zāģkalni. Saimnieki nodarbojas ar zirgu audzēšanu un, kā paši teic, ir saslimuši ar zirgiem. Viņi pat nespējot saprast, kā agrāk dzīvojuši bez šiem dzīvniekiem. Viesiem tiek piedāvātas izjādes pa meža ceļiem un gar Usmas ezera līci, šeit var slidot pa ezeru un izmēģināt laimi zemledus makšķerēšanā. Saimnieki ir zvejnieki, tāpēc ciemiņi var iegādāties svaigi kūpinātas zivis. Vēja un ātruma cienītājiem īpaši patiks skijorings: virvē iesiets cilvēks uz slaloma slēpēm tiek vilkts ar džipu pāri ezeram ar ātrumu 70-100 kilometri stundā. Pēc tik aktīvas atpūtas ikviens labprāt relaksēsies karstajos ārā kublos, vēroties naksnīgajās zvaigžņotajās debesīs.
Pieteikšanās pa tālruni 29195412.


Pilnu raksta tekstu lasi 4 Debespušu ziemas numurā! Savukārt šī pavasara tēmas un maršruti lasāmi 4 Debespušu pavasara numurā, kas iznāks 1. martā un būs nopērkams Narvesen kioskos, Rimi un Maxima preses stendos, Ziemeļu nafta un Sumata DUS, Latvijas grāmatnīcās un Tūrisma informācijas centros!

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100