logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 336
Viesi - 336
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem
Raksts sadarbībā ar
Latvijas Republikas Zemkopības Ministrija

Saņems atbalstu lauksaimniecības muzeju labiekārtošanai

Autors: ZM preses un sabiedrisko attiecību daļa
12.06.2008
Skatīts 1093 reizes

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu Lauku attīstības programmas 2007. – 2013.gadam pasākumam „Lauku mantojuma saglabāšana un atjaunošana”, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā piešķirs valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu Lauku attīstības programmas 2007. – 2013.gadam pasākumam „Lauku mantojuma saglabāšana un atjaunošana”.
Pasākuma mērķis būs veicināt ar lauksaimniecības, mežsaimniecības, pārtikas ražošanas un apstrādes nozari saistītā kultūrvēsturiskā mantojama saglabāšanu, atjaunošanu un uzlabošanu.

Noteikumu projekts paredz, ka uz atbalstu varēs pretendēt ar lauksaimniecības, mežsaimniecības, pārtikas ražošanas un apstrādes nozari saistīts akreditēts muzejs. Tāpat arī uz atbalstu varēs pretendēt profesionālās izglītības iestāde, kas īsteno akreditētas lauksaimniecības nozares profesionālās izglītības programmu, un kura izvietota valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā iekļautā objektā un kuras teritorija pieejama sabiedrības apskatei.

Ar apstrādes nozari saistītie muzeji eksponē un demonstrē keramikas un ādas priekšmetu izgatavošanu, kokamatniecību, kā arī metāla izstrādājumu un apģērbu amatniecību.

Pasākuma „Lauku mantojuma saglabāšana un atjaunošana” ietvaros tiks atbalstīta muzeju darbības attīstība, kas ietver ēku renovāciju vai to piemērošanu muzeja funkciju veikšanai. Tāpat tiks atbalstīti muzeji, kuri restaurēs vai izgatavos ar lauksaimniecības un mežsaimniecības, pārtikas ražošanas vai apstrādes nozari saistītas iekārtas eksponēšanai. Muzeji īpašnieki varēs saņemt atbalstu par norāžu un informācijas stendu izveidi, kā interneta nodrošināšanu muzeja telpās un muzeja teritorijas sakopšanu. Atbalstu varēs saņemt arī par profesionālās izglītības iestādes īpašumā vai valdījumā esošās teritorijas sakopšanu un labiekārtošanu.

Atbalsta pretendents vienā projekta iesniegumā varēs ietvert vairākas aktivitātes.Visā plānošanas periodā vienam atbalsta pretendentam maksimālā attiecināmo izmaksu summa būs 140 tūkstoši latu. Valsts un pašvaldību iestādēm, kuras varēs būt atbalsta pretendenti, atbalsta apmērs būs 100 % no projekta kopējās izmaksu summas. Pārējiem atbalsta pretendentiem atbalsta apmērs būs 75 % no projekta kopējās izmaksu summas.

Projekta iesniegumus sarindos pēc projektu atlases kritērijiem. Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100