logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 298
Viesi - 298
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Latvijas Dabas muzejā jaunajā sezonā jauni notikumi

Autors: Līga Mūrniece Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas vadītāja
01.09.2008
Skatīts 2547 reizes
Latvijas Dabas muzejs (LDM) līdz ar mācību gada sākumu, 3. septembrī atklāj jauno darbības sezonu, saviem apmeklētājiem piedāvājot vairākus jaunumus.

Jaunajā muzeja darbības sezonā muzeja apmeklētājiem būs pieejama jauna ekspozīcija - dabas izziņas istaba „Par Zemi, Sauli un mums”. Ekspozīcija sniegs pirmās zināšanas par dabu pašiem mazākajiem muzeja apmeklētājiem, kā arī palīdzēs izprast likumsakarības un norises dabā pamatskolas vecuma bērniem. Ekspozīcijā ar iepriekšēju pieteikšanos notiks dažādu tēmu nodarbības, kurās gan 1.- 6. klašu skolēnu grupas, gan ģimenes varēs gūt pirmatzināšanas par dabu, tās likumsakarībām un norises procesiem dabā.


Dabas muzejam šī nebūs vienīgā jaunā ekspozīcija šajā sezonā, novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gada dienu, muzejs plāno atvērt ekspozīcijas „Zemes biosfēras evolūcija” un „Dinamiskā ģeoloģija un ieži”, par ko ziņosim turpmāk.


Dabas muzeja kolektīvs sveic skolēnus ar jaunā mācību gada uzsākšanu. Ceram, ka arī turpmāk skolēni izmantos muzeja ekspozīciju apmeklējumu jaunu zināšanu gūšanai. Laikā no 3. līdz 7. septembrim Dabas muzejs aicina 1. klašu skolēnus apmeklēt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas bez maksas.


3. septembrī plkst. 12.00 Dabas muzeja 4. stāva ekspozīcijā „Jūra” pirmo reizi būs iespējams ieraudzīt divus Dabas muzeja jaunos eksponātus – Ziemupē pirms gada izskalotās zobenzivs (Xiphias gladius) mulāžu un skeletu, kas arī turpmāk būs pieejami muzeja apmeklētājiem. Pasākumā par zobenzivs nokļūšanu līdz eksponāta statusam stāstīs LDM speciāliste Digna Pilāte, piedalīsies arī LDM draugi: Latvijas zivju resursu aģentūras direktors Māris Vītiņš, Latvijas zivju fonda pārstāvis Ēvalds Urtāns, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pārstāvji, kas palīdzējuši Dabas muzejam zobenzivs saglabāšanā un mulāžas izveidošanā.


No 3. septembra līdz 28. septembrim muzejs aicina uz akciju „Nāc ar draugu uz Dabas muzeju!”. Akcijas laikā, atnākot divatā ar draugu uz muzeju, lai aplūkotu muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, par ieejas biļeti maksās tikai viens no apmeklētājiem. Akcijas mērķis ir sniegt iespēju muzeja apmeklētājiem pavadīt laiku kopā ar sev tuvu cilvēku, kopā uzzinot ko jaunu. Pēc muzeja apmeklējuma akcijas dalībnieki varēs doties uz muzeja pagrabstāva kafejnīcu „MicRecBārs”, kur, uzrādot muzeja ieejas biļetes un vienam no akcijas dalībniekiem nopērkot kafiju vai tēju, draugam tā tiks piedāvāta bez maksas.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100