logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 307
Viesi - 307
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Jauna kultūras un izklaides programma "Ars Rezumē".

Autors: LNMM
19.11.2008
Skatīts 3046 reizes
Svētdien, 2008.gada 23.novembrī, plkst. 16:00 "Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls" tiks prezentēta muzeja jauna kultūras un izklaides programma Ars Rezumē. Noslēdzot Krievijas kultūras sezonu Latvijā un rezumējot Krievijas laikmetīgās mākslas izstādi A(rt)R(ussia)T(oday)–index, tās PĒDĒJĀ DIENĀ tiek rīkots muzikāli dzejisks vakars ar pazīstamās Latvijas krievu literātu apvienības Orbīta priekšnesumu. Pasākums notiek krievu valodā. Aicināti visi interesenti!

ARS REZUMĒ


Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls turpmāk katras lielās izstādes noslēgumā – pēdējās ceturtdienas pēcpusdienā – tiks rīkota izklaidējoša kultūras programma Ars Rezumē, kurā uzstāsies uzaicinātie viesi: dzejnieki, mūziķi, teātra un dejas mākslinieki u.c.


Pirmā tikšanās Ars Rezumē formāta ietvaros notiks svētdien, 2008.gada 23.novembrī, atzīmējot Krievijas laikmetīgās mākslas izstādes A(rt)R(ussia)T(oday)–index noslēgumu uzreiz pēc Svētdienas sarunām muzejā plkst. 16:00.


Pasākumā piedalīsies Latvijas krievu kultūras „vientulīgie, nerimtīgie eksponētāji” – dzejnieku apvienības Orbīta dzejnieki Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Žoržs Uaļļiks, kā arī daži krievu autori, kurus Orbīta publicē, mīl un ciena. Nesteidzīgi dzejas lasījumi notiks elektroniskās mūzikas (Jevgēņijs Drumovs) un „atmosfēriskās mūzikas” (Selfish) pavadījumā. Apmeklētāji tiek aicināti baudīt radoši atraisītu muzeja gaisotni, pie kafijas tases (kas ērti iegūstama Arsenāla īpaši garšīgās kafijas automātā) klausoties dzejas lasījumus.

ORBĪTA
Biedrība Orbīta ir Latvijā un ārpus tās robežām plaši pazīstama Latvijas literātu apvienība. Tās ideja dzima 1999.gadā, kad satikušies pieci draugi un reizē ļoti dažādi krievu valodā rakstoši Rīgas dzejnieki: Semjons Haņins, Sergejs Timofejevs, Vladimirs Svetlovs, Artūrs Punte un Žoržs Uaļļiks. Viņi nodibinājuši tekstgrupu (pēc analoģijas ar rokgrupu), kas kļuva par multimediālo un dzejas projektu Orbīta.


Savas ieceres Orbīta īsteno sadarbībā ar dizaineriem, foto- un videomāksliniekiem, datorgrafiķiem, mūziķiem, dīdžejiem un citām radošām personībām, padarot dzejas lasīšanu par multimediālu notikumu. Orbīta uzskata, ka svarīgi ir parādīt, ka literatūra nav saistīta tikai ar pagātnes vērtībām, bet gluži otrādi – literatūra ir tā, kas nosaka un definē laikmetu, kurā šobrīd dzīvojam. Tātad literatūras process savā būtībā ir vērsts uz tagadni, mūsdienīgām vērtībām un aktuālajām tendencēm, ko raksturo mākslu sintēze, starpdisciplināri projekti un refleksija par sociālo realitāti.

Orbītas CV īsumā
2000.gadā tika izdots Orbītas dzejas disks O2, kurā dzejas autorlasījumi bija miksēti ar mūziku, ko īpaši albumam sarakstījuši dažādi Rīgas elektroniskās mūzikas izpildītāji.


2001., 2003. un 2007.gadā Orbīta organizējusi poētiskā video festivālus Word in Motion, demonstrējot savus darbus, kā arī iepazīstinot Rīgas publiku ar darbiem no dažādām Eiropas valstīm un Amerikas, kuros izpausme video un dzejas formās papildina viena otru. 2007.gadā Orbīta pārstāvēja Latviju Maskavas starptautiskajā festivālā Dzejnieku biennāle.


Orbīta līdz šim ir sagatavojusi un izdevusi vairākus multimediālus almanahus un bilingvālus dzejas krājumus, kā arī četrus dzejas CD, videokasetes un DVD – tie apvieno vairāk nekā 30 autoru dzejoļus ar speciāli tiem komponētu mūziku un video. Ar multimediālām performancēm Orbītas dalībnieki uzstājušies daudzās Latvijas pilsētās, Lietuvā, Igaunijā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Minskā, Prāgā, Bratislavā, Stokholmā, Amsterdamā, Berlīnē, Leipcigā, Edinburgā, Ņujorkā un citur. Viņu dzeja un atdzeja, proza un raksti publicēti Latvijas un ārzemju periodikā, žurnālos un antoloģijās.


Kopš 2001.gada darbojas Orbītas mājas lapa www.orbita.lv, tajā tiek publicēti dzejas un prozas teksti, esejas, poētiskā audio un video ieraksti.

Daži autori:
Artūrs Punte
Dzimis 1977.gadā Rīgā. Beidzis M.Gorkija Maskavas Literatūras institūtu. Dzejnieks, strādā reklāmā. Almanaha Orbīta un www.orbita.lv redaktors.

Sergejs Timofejevs
Dzimis 1970.gadā Rīgā. Beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti. Dzejnieks, dīdžejs, reklāmas tekstu autors, žurnālists. Almanahu un multimediju izdevumu Orbīta redaktors. Līdzās Artūram Puntem ir viens no poētiskā video festivāla Word in Motion organizētājiem.

Vairāki Orbītas darbi ir saņēmuši nozīmīgus apbalvojumus:
2001.gads – Gada skaistākā grāmata par almanahu Orbīta 3
2005.gads – Literatūras Gada balva dzejā par almanahu CD un DVD formātā Orbīta 4
2006.gads – Latvijas fotogrāfijas Gada balva par pirmo fotoalbumu sērijā 36EXP
2007.gads – Dzejas dienu balva par Ingas Gailes krājumu Kūku Marija
2007.gads – Aleksandra Čaka balva tīkla instalācijai Cybergraffiti
2007.gads – Latvijas fotogrāfijas Gada balva par Romana Korovina izstādi Right in the Middle


Otrais Ars Rezumē pasākums notiks 2009.gada 15.janvārī, noslēdzot un rezumējot Lietuvas laikmetīgo mākslas izstādi Viļņas mākslas aina pēc 2000.


Pilnu 2009.gada Ars Rezumē pasākumu programmu drīzumā varēs skatīt muzeja mājas lapā www.lnmm.lv/lv/pasakumi/ArsRezume.


Atklājot un prezentējot jauno muzeja programmu, visiem apmeklētājiem 23.novembrī ieeja uz pasākumu bez maksas! Aicināti visi interesenti. Būsim priecīgi Jūs redzēt!

 

NORISES  VIETA
LNMM izstāžu zāle Arsenāls
Torņa iela 1, Vecrīga

NORISES  LAIKS
Katras lielās izstādes pēdējās ceturtdienas pēcpusdienā

BIĻEŠU  CENAS
Novembrī ieeja bezmaksas

PROGRAMMAS  KOORDINATORE
Eva Rotčenkova, LNMM Izglītības programmu kuratore

IEPRIEKŠPIETEIKŠANĀS
Nav nepieciešama. Vietu skaits neierobežots.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100