logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 373
Viesi - 373
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Piedāvājumi

Jau šajā nedēļas nogalē Limbažos svinēs pilsētas svētkus

29.07.2010
Skatīts 1464 reizes
„Limbažu pilsētas svētkos gaidīts ikviens" - ar šādu devīzi 30. un 31.jūlijā Limbažos svinēs pilsētas svētkus. Organizatori sola aizraujošu svētku programmu ikvienam to dalībniekam.
Sagatavot izdrukai
Limbažu pilsdrupas
Saistītas apdzīvotās vietas
Limbaži (Pilsēta)

Iedegs uguns skulptūras
Svētkus 30.jūlija vakarā atklās Baumaņu Kārļa laukumā, no kura tradicionāli vīsies gājiens uz Lielezera krastmalu. Šogad pirmo reizi gājiena ietvaros ģimenes ar bērniem līdz 6 gadu vecumam tiek aicinātas piedalīties bērnu braucamrīku parādē „Mazie limbažnieki rullē!". Braucamais var būt bērnu ratiņi, ritenis, ķerra un viss cits, ar ko mazais spēj tikt uz priekšu pats vai ar vecāku palīdzību. Galvenais nosacījums ir ideja un tās radošs izpildījums, jo braucamajam jābūt interesanti un asprātīgi noformētam. Lielezerā svētku dalībniekus sagaidīs azartiska cīņa, kurā Vikingu laivu braucienos sacentīsies pilsētas iestādes un uzņēmumi. Muzikālā uzvedumā kopā ar folkloras kopu „Vilki" būs iespēja mācīties līvu tautas dziesmas un dančus. Baltijas Valstu senās uguns nakts ietvaros ezerā uz plostiem tiks iedegtas uguns skulptūras. Savukārt Limbažu ev. lut. baznīcā vakarpusē notiks Bērnu un jauniešu kristīgās nometnes „Būsim kopā!" koncerts.

Mūzika, deja, māksla, amatnieku un zaļais tirgus...
31.jūlija pašā rīta agrumā makšķernieki Lielezerā sacentīsies iespaidīgākā loma izvilkšanā. No rīta limbažniekus modinās un uz svētkiem aicinās pūtēju orķestris. Atklās ar ziediem un dabas materiāliem veidotos pilsētas senos vārtus Jūras, Cēsu, Dzirnavu un Burtnieku ielās. Tos veidos un pilsētas iedzīvotājiem dāvinās vietējie floristi. Baznīcas laukumā pircējus laipni gaidīs plašs amatnieku darinājumu un Latvijā ražoto preču tirgus.
Baumaņu Kārļa laukumā dažādi koncerti, muzikāli un deju priekšnesumi notiks visas dienas garumā. Pirmo reizi Baltijā, Latvijā un Limbažos vīsim svētku vītni. Notiks Bērnu un jauniešu kristīgās nometnes „Būsim kopā!" koncerts. Sevi svētku dalībnieku priekam prezentēs Liepājas moto kluba „Vētrasputni". Ar dziesmām iepriecinās LNT šova „Dziedošās ģimenes" dalībnieces māsas Legzdiņas. Būs iespēja piedalīties velo turnīrā un vērot velo triāla paraugdemonstrējumus. Svētkos piedalīsies arī īru deju grupa „Moonlight dancer" un līnijdeju grupas "Blueberry". Radošā apvienības „Zem cita karoga" rādīs dažādu muzikālu instrumentu spēlēšanu. Dzirnavu ielā būs atvērtas mākslinieku instalāciju un gleznu izstādes. Limbažu ev. lut. baznīcā koncertu sniegs stīgu kvartets „Ardente Esnsemble".
Sportiskas aktivitātes norisināsies Lielezera pludmalē, kur notiks pludmales volejbola sacensības. Pie kultūras nama jaunieši sacentīsies ielu basketbolā.

Bērniem svētki - pasaku pilsētiņā
Bērni svētkus svinēs pasaku pilsētiņā Vienības parkā. Mazie puiši sacentīsies bruņinieku turnīros, meitenes - mazo princešu sacensībā. Būs iespēja uzcelt koka pilsētiņu, darboties radošajās darbnīcās, apgleznojot akmentiņus un stikla pudeles, veidojot princešu kroņus un bruņinieku vairogus, kā arī izbraukt ar kvadriciklu. Ģimenes varēs fotografēties retro foto salonā. Pēc ģimeņu radošām aktivitātēm parkā Teātra mājā varēs noskatīties izrādi „Par spīti grūtiem laikiem".

Jūras ielā sports, koncerti un zivju tirgus
Jūras iela svētku dalībniekus gaidīs ar sportiskām aktivitātēm - tautas bumbu, auto riepu montēšanu, kastingu, armreslingu, automašīnas vilkšanu -, kā arī Jūras ielā dzīvojošo mākslinieku un pašdarbnieku koncertu, kurā uzstāsies vijolnieku ansamblis kopā ar Alni Zaķi, bērnu kapela Eži", deju kolektīvi „Sagša", „Ulubele", Beitiku ģimene, vīru ansamblis "Dziļezers" un citi. Svētkos sevi prezentēs vietējie uzņēmumi. Visas dienas garumā būs atvērts zivju tirgu, alus bārs un izstāde. Populārais pavārmākslas meistars Mārtiņš Sirmais vārīs un cienās ar gardu zivju zupu. Interesenti varēs doties ekskursijās uz „Limbažu Tīni".

Filca svētki 30.gadu stilā
Bijušās filca fabrikas teritorijā ar šīberēšanu, smalkām dejām, fotografēšanos ar tērpiem un rekvizītiem, filca meistardarbnīcām un citām aktivitātēm 30 gadu stilā svinēs Filca svētkus, ko organizē biedrība „Limbažu Filcs". Pēcpusdienā Limbažos iebrauks antīko automašīnu parāde. Senos auto tuvāk varēs aplūkot Mūra ielā. Tiks atklāts arī mūžizglītības un sabiedrisko aktivitāšu centrs un fabrikas vēsturisko materiālu izstāde.

Koncerts un balle ar populāriem māksliniekiem
Vakarpusē Baumaņu Kārļa laukumā koncertā „Esi sveicināta, vasara!" piedalīsies un ar populārām, iemīļotām, kā arī pavisam jaunām kompozīcijām priecēs Raimonda Paula favorīte, dziedātāja Ieva Sutugova, grupas „Putnu balle" dalībnieks Kārlis Būmeisters jeb Kaža, daudzsološā dziedātāja Dace Upīte, Dzintars Čīča, dziedātājs Ingus Ulmanis, jauno izpildītāju konkursa „Nāc sadziedāt" laureāti un tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš". Pilsētas svētku noslēgumā uz balli pilsētas laukumā aicinās grupas „Credo", „Otra puse" un „Ēnas".
Svētkus organizē Limbažu kultūras nams sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību, Limbažu pilsētas pārvaldi, olimpisko centru „Limbaži" un citām pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.
Ar pilsētas svētku programmu un citu aktuālo svētku informāciju var iepazīties Limbažu novada mājas lapā http://www.limbazi.lv/ sadaļā Limbazu pilsētas svētki 2010.
Informāciju sagatavoja
Līva Tauriņa
Limbažu novada pašvaldības
Informācijas nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
T. 64020410, 27802523
e-pasts: [email protected]
http://www.limbazi.lv/

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100