Raksti > Interesanti

Distanču slēpošana Rīgā - iecienīta, bet trūkst informācijas

06.01.2011

Sākoties aktīvai distanču slēpošanas sezonai, tirdzniecības parks Alfa veicis socioloģisko aptauju*, lai noskaidrotu rīdzinieku un pilsētas viesu ziemas aktīvās atpūtas paradumus, īpaši koncentrējoties uz šobrīd aktuālo distanču slēpošanu.

Distanču slēpošanas trase
Saistītas apdzīvotās vietas
Rīga (Pilsēta)
Iegūtie dati liecina, ka vispopulārākā ziemā ir tieši distanču slēpošana - tā uzskata 27% respondentu. Iecienīti sporta un atpūtas veidi ir arī kalnu slēpošana (22%), slidošana (15%), kā arī braukšana ar ragaviņām (14%). Kā galvenos iemeslus, kas mudina slēpot, respondenti minējuši, ka, pirmkārt, tā ir lieliska atpūta (68% no tiem, kas slēpo), kā arī tas ir veselīgi (48%) un ļauj uzturēt sevi labā fiziskajā formā (49%). Trešdaļa aptaujāto uzsver - svarīgi ir, ka distanču slēpošana ir pieejama un nav dārga. Puse aptaujas dalībnieku atzīst, ka vislabprātāk slēpo Rīgas un Pierīgas mežos un parkos, kā arī mežos un parkos citur Latvijā (42%). Slēpošana vislabprātāk tiek baudīta ģimenes lokā vai draugu kompānijā.

Trūkst informācijas par iespējām slēpot pilsētā

Mazliet vairāk kā puse aptaujas dalībnieku jeb 53% atzīst, ka nezina, vai Rīgā ir pietiekami distanču slēpošanas vietu. Tas liecina, ka šobrīd publiskajā telpā trūkst informācijas par to, kur pilsētā iespējams slēpot. T/p Alfa vadītājs Zigmunds Vīķis stāsta: „Tieši šī iemesla dēļ Alfa, apvienojot spēkus ar domubiedriem un Latvijas distanču slēpošanas entuziastiem, izveidojusi informatīvo distanču slēpošanas karti, kurā apkopotas 17 vietas Rīgā un tās apkārtnē, kurās iespējams izbaudīt ziemu slēpojot". Informatīvajā kartē ir iekļauta detalizēta informācija par katru trasi, sniegti noderīgi padomi slēpju izvēlē un apkopē, kā arī cita šī ziemas sporta veida interesentam svarīga informācija. Karte būs pieejama no 2011.gada 14.janvāra t/p Alfa, lielākajos slēpošanas trašu punktos Rīgā, kā arī lejupielādējama mājaslapā www.alfaparks.lv un Latvijas tūrisma ceļvedī interneta vidē Vietas.lv.

Nākamnedēļ atklās retro slēpju izstādi Alfā

2011.gada 14.janvārī t/p Alfa centrālā laukuma 2.stāvā tiks atklāta retrospektīva distanču slēpošanas izstāde, kas sniegs ieskatu pagājušā gadsimta distanču slēpošanas inventārā. Izstāde īpaša ar to, ka gandrīz visus eksponātus no saviem personiskajiem arhīviem sarūpējuši slēpošanas mīļotāji. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja gūt iespaidus arī bagātīgā foto materiālā, lai iedvesmotos slēpošanai arī šoziem. Retro slēpju izstādi būs iespējams aplūkot bez maksas līdz pat 27.februārim.

(*) Aptaujā piedalījās 915 respondenti vecumā no 18 līdz 48 gadiem, pārsvarā Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji.

Papildu informācijai:

t/p „Alfa" sabiedrisko attiecību koordinatore
Katrīna Lulle
e-pasts: [email protected]
Mob
. +371 26609619