logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 455
Viesi - 455
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Tuvojas „Vaidavas kausi”!

Autors: Astra Binde motokluba „Ape” preses sekretāre 9439207, 43 22272
19.07.2005
Skatīts 2895 reizes
Aizvien biežāk no Apes mototrases  atskan motociklu  rūkoņa ,  rit  arī  trases sakārtošanas darbi, kas liecina: sacensības tuvojas!
23. un 24. jūlijā Vaidavas krastā atkal pulcēsies tehnisko sporta veidu cienītāji :  velo, auto un motobraucēji un viņu  līdzjutēji.
Sagatavot izdrukai
Apes motokrosa trase
Saistītas apdzīvotās vietas
Apes lauku teritorija (Pagasts)
Ape (Pilsēta)

„Motokross ar 32 gadus ilgu sacensību vēsturi – tā jau ir tradīcija, un šie gadi ir mūsu lielākā vērtība”, saka viens no sacensību rīkotājiem Mairis Levans.  „Nu jau par tradīciju kļūst  arī motokrosam pirms trijiem gadiem pievienotās velo un apvidus auto sacensības, līdz ar to „Vaidavas kauss” kļūst par daudzpusīgiem tehnisko sporta veidu svētkiem.”

Kādas ir patreizējās prognozes par šo sacensību dalībniekiem? Kā izskatās , konkurence gaidāma sīva un  intrigu būs ne mazums.

Daudz dalībnieku gaidām kalnu velosipēdu sacensībās, jo citur šajā dienā  tās nenotiek ”Aicinām piedalīties visus! Jo lielāks dalībnieku skaits, jo vieglāk sākt piedalīšanos”, iedrošina M. Levans.  „Vecāki lai droši remontē bērnu velosipēdus. Kā redzējām iepriekšējos „Vaidavas Kausos”, jaunie riteņbraucēji vienmēr bijuši atsaucīgi un labprāt  stājušies uz starta”.

Autokross  šogad būs vairāk vērsts uz amatieru sacensībām. Piedalīšanās „Vaidavas kausā” tiem  paredzēta  kā Trofi – reida (bezceļu brauciena) posms.

Īpaši interesanta spēkošanās gaidāma motokrosā. 50 cm3 klasē  bērni krās pieredzi  nākamajām cīņām. Motoklubu ”Ape”’ te gatavojas  pārstāvēt Matīss Leimanis.   Šajā motociklu klasē gaidāmi viesi no Igaunijas.

Spraiga cīņa  ar kaimiņiem  gaidāma  blakusvāģu klasē, jo Igaunijā   šajā dienā sacensības nenotiek. Vai latvieši te spēs igauņiem ko padarīt? Trasē dosies kvadracikli, kuri  šogad Latvijā strauji progresējuši skaita ziņā,  sasniedzot jau divus desmitus.   Uz četrriteņu braucamā būs ieraugāms arī vairākkārtējais  pasaules čempions blakusvāģos Artis Rasmanis.

„Hobbi open”  klasē uz starta redzēsim  viskuplāko Alūksnes rajona braucēju skaitu.  Trasē ceram ieraudzīt Aināru Dukuli, Aivo Līvu, Ervīnu Gustu , Renāru Kārkliņu.  Gulbenes rajonu pārstāvēs Dzintars un Valdis Medņi, Armands Gabrāns, Māris Dambrovs.

„Saldais ēdiens” skatītājiem  būs Open (atklātās) klases braucieni.  Solo motociklu  speci interesantu sniegumu rādījuši vairākās šīsvasaras sacensībās (Gulbenē  un citur), kad sportistus šķir  sekundes  desmitdaļas.
Par „Vaidavas Kausu” cīnīsies mūsu šībrīža vadošie motosportisti :  Fīlips Kempelis, Agris Ļitvinovs, Ivo  Šteinbergs,  Leons Kozlovskis,  Mārtiņš Aleksandrovičs .”Vai Apes motokluba braucējs  Raivis Levans varēs sastādīt konkurenci šiem „asiem” un igauņu sportistam Edikam Kūskam? Un vai  visi šie titulētie sportisti kopā  varēs mest izaicinājumu mūsu pasaules klases  braucējam Laurim Freibergam , kurš jau ir apstiprinājis savu dalību Apē?” jautā Mairis Levans.
Pastāv iespēja, ka piedalīsies arī  Aigars Leoks, kura uzvārds motosporta cienītājiem komentārus neprasa.  Tas viss  rāda, ka veidojas  ļoti spēcīgs  dalībnieku sastāvs.

Arī trasē gaidāmas pārmaiņas. Tās gan organizatori iepriekš neatklāj…
Toties nemainīgas paliek biļešu cenas, kas iespējams, pateicoties atsaucīgajiem sacensību sponsoriem. (Pirmajā dienā velo un auto sacensības skatīties varēs bez maksas!). Un, kā parasti pēc „Vaidavas kausa” sacensībām, būs  skatītāji, kas dosies mājās  ar motokrosa  ieejas biļešu  loterijā laimētām vērtīgām balvām…


Visiem, kas vēlēsies svētdienas krosu sagaidīt ar atpūtas pasākuma apmeklējumu, sestdienas vakarā   Apes estrādē būs  koncerts „Jaunās zvaigznes satiekas Apē” un nakts diskotēka ar grupu „Tranzīts”.

Astra Binde motokluba „Ape” preses sekretāre 9439207, 43 22272

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100