logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 388
Viesi - 388
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Rundāles pilī aktīvi rit restaurācijas pabeigšanas darbi

08.06.2012
Skatīts 1987 reizes

Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas „Rundāles pils restaurācijas pabeigšana 2010 - 2014" ietvaros Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis iepazīstināja mecenātus Ināru un Borisu Teterevus, kā arī programmas patronesi Lilitu Zatleri ar restaurācijas gaitu - pilnībā iekārtotu Biljarda zāles interjeru, kā arī ar darbu gaitu Hercoga otrajā darba kabinetā un Hercoga bibliotēkā.

Muzeja direktors I.Lancmanis atzīmē: "Nenovērtējamu atbalstu Rundāles pils restaurācijā ieguldījuši Ināra un Boriss Teterevi. Pagājuši divi gadi, kopš tika noslēgts līgums par restaurācijas finansēšanu četru gadu garumā. Pienācis laiks atrādīt to, ko restauratori paveikuši un cik daudz vēl darāmā, lai 2014.gada 24. maijā varētu svinēt pils restaurācijas pabeigšanu."

Mecenāts Boriss Teterevs: "Varam tikai apbrīnot un izteikt milzīgu pateicību Imantam Lancmanim un Rundāles pils restauratoriem par paveikto. Ik reizi, viesojoties pilī, redzam, ka pils ansambļa izveidošana strauji tuvina mūs mērķim redzēt Rundāles pili visā tās krāšņumā, iekļaujoties pasaules kultūras mantojuma galamērķu sarakstā ar unikālu baroka un rokoko arhitektūras ansambļa pērli, līdzās Pēterhofas ansamblim, Sanktpēterburgas Ziemas pilij un Versaļas pils kompleksam."

Rundāles pils restaurācijas programmas 2010-2014 patronese Lilita Zatlere: "Vislielākā māksla pasaulē ir spēja mīlēt un piepildīt sapņus. Mīlēt no sirds, patiesi, bez nosacījumiem. Un tieši mīlestībā top pasaulē viss skaistais, piepildās sapņi, un rodas brīnumi. Arī Latvijas pērle - Rundāles pils - ir tapusi arhitekta Rastrelli mīlestībā pret savu darbu. Daudz ir paveikts, lai arī šodien šī baroka pērle atmirdzētu vēl spožāk. Īpaša pateicība mecenātiem Inārai un Borisam Tetereviem, pils dvēselei Imantam Lancmanim un ikvienam, kas ar savu nenogurstošo darbu piepilda sapni par Rundāles pili visā tās krāšņumā!"

Līdz šim brīdim ir pabeigti restaurācijas darbi Biljarda zālē, tā papildināta ar mākslas priekšmetiem, līdz ar to var uzskatīt, ka pabeigta arī interjera iekārtošana. Turpinās 18.gs.beigu lustras restaurācija, kuru plānots ievietot restaurētajā telpā. Hercoga otrajā darba kabinetā jau ir restaurēti sienu gleznojumi un grīdas segums, bet turpinās darbs pie paneļu un durvju restaurācijas, kā arī griestu un kamīna krāsošanas. Papildus tam jādomā par telpas iekārtošanu un no programmas finansējuma jāiegādājas seši krēsli un biroja krēsls, muzejs ar savu finansējumu ir apņēmies nodrošināt divus svečturus, konsoļgaldu un tintnīcu. Otrā darba kabineta atklāšana paredzēta 2013.gada maijā. Hercoga bibliotēkā šobrīd notiek restaurācijas darbs pie gleznojumu bojāto un zudušo vietu mastikošanas un retušas. Publikas uzmanībai bibliotēka tiks nodota 2014.gadā, pilnībā noslēdzot pils restaurāciju.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2011. gadā Latvijas lielākajiem privātajiem mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, kā arī pasniegta „Cicerona" godalga par ieguldījumu Rundāles pils atjaunošanā un atbalstu izglītībai.

Informāciju sagatavoja:

Rundāles pils apmeklētāju apkalpošanas un sabiedrisko attiecību nodaļa
63962274; 29110954

http://www.rundale.net/
http://twitter.com/#!/RundalesPils
http://www.draugiem.lv/rundale
http://www.facebook.com/RundalePalace

Informācijai:
Inga Vasiļjeva, MRSgrupa, 29276111

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100