logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 327
Viesi - 327
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Varbūt atkal brīvi sēdēsim Rīgas parku zālienos

Autors: Kārlis Kristapsons, LNT Ziņas
27.07.2005
Skatīts 2396 reizes
Rīgas mērs Aivars Aksenoks vēlas atcelt pērn pieņemto likumu, kas liedz cilvēkiem sēdēt pilsētas centra parku zālienā. Pret to iebilst uzņēmuma „Rīgas dārzi un parki” direktors Agnis Kalnkaziņš, tomēr viņš ir gatavs kompromisam, rosinot noteikt, kurās vietās zālājos drīkst sēdēt un kur ne.

Teritorija ap Rīgas kanālu veidota ilgā laika posmā un tur ir ieguldīts milzīgs darbs, stāsta Agnis Kalnkaziņš. Šī vieta vairāk esot vērtējama kā mākslas darbs, nevis atpūtas pludmale. Turpretim Rīgas mērs Aivars Aksenoks ir pārliecināts, ka pilsētas videi ir jākalpo cilvēku ērtībām.
Aivars Aksenoks, Rīgas mērs: „Es domāju, ka cilvēks jau reizēm tajā zālītē grib atlaisties tāpēc, lai aizietu no kabineta, no sava biroja, un tāpēc vienkārši tiks atcelts šis kopējais vispārējais aizliegums.”

Report.: Rīgā ir pietiekami daudz vietu, kur cilvēki arī ārpus Rīgas centra var atpūsties, nebojājot ne ainavu, ne pašu zālienu, bet centra parki ir tā vieta, kur cilvēkiem vajadzētu gūt estētisku baudījumu, nevis sauļoties, skaidro „Rīgas dārzu un parku” direktors

Agnis Kalnkaziņš, „Rīgas dārzu un parku” direktors: „Tomēr es mēģināšu pārliecināt. Tas nav tā vienkārši. Tomēr dome ir lēmusi, un es necīnīšos par to, lai radītu kaut kādu lielu aizliegumu, vienkārši, lai ierobežotu kaut kādu teritoriju, atstātu kaut kādu teritoriju šim skaistumam un faktiski atlikušo teritoriju lai atstāj šiem atpūtas gribētājiem.”

Report.: Pilsētnieki šo Aksenoka ierosinājumu vērtē divējādi - gan atbalstot, gan noliedzot, bet ir arī tādi, kuri vienkārši ignorē šādu likumu.

Ira: „Atļaus, neatļaus – cilvēki gribēs, sēdēs. Kāda starpība – atļāva vai ne. Lūk, neļauj, bet mēs sēžam.”

Māra Kalniņa: „Man šausmīgi, šausmīgi patīk sēdēt zālienā, bet es esmu redzējusi kādreiz, ejot cauri parkam, ka nāk policisti un dzen projām.”

Ņina: „Lai brauc uz Mežaparku pasēž. Kā var parkā sēdēt, smērēt, pēc tam atstāj visādas šmuces ar ēdieniem ar viskautko. Es pret to, galīgi pret to. Aksenokam - lai viņš tur dara, ko grib.”

Report.: Nolikums, kurš atļauj sēdēt zālienā, tiks nodots domes izskatīšanai nākamgad, bet līdz tam laikam paliek spēkā esošie noteikumi, kuri liedz uzturēties Rīgas centra zālienā.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100