Raksti > Interesanti

Ventspilī divi jauni tūrisma objekti.

Autors: Ventspils Tūrisma informācijas centrs
04.08.2005
Tūrisma sezona rit pilnā sparā un Venspilī tiek radīti arvien jauni tūrisma objekti: „Džungļu taka” un laivu bāze pie Būšnieku ezera.
Saistītas apdzīvotās vietas
Ventspils (Pilsēta)

2. augustā, plkst. 13:00 Jūrmalas parkā atklāja jaunu tūrisma objektu „Džungļu taka”. Taka, kas sākas pie lielākā no Enkura takas eksponātiem - 24 tonnas smagā enkura, līku loču ved cauri Jūrmalas parkam. 240 metrus garo šķēršļu celiņu tā veidotāji nodēvējuši par „Džungļu taku”.
„Džungļu takā” apskatāmi 2005. gada jūnijā Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā starptautiskā tēlniecība darbnīcā „Papeļu māksla 2005” veidotie darbi – Džungulbunguls, Smailknābji, Tukāni, Klejotājputns, Indijas dzērve un citi interesanti džungļu iemītnieki. Jaunā taka ir interesanta ne tikai ar koktēlniecības darbiem, bet arī ar dažāda veida segumu – dolomīta plātnēm, čiekuriem, šķeldām, koka bruģi u.c.

Sākot ar 5. augustu Ventspils iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt jaunizveidoto laivu bāzi Būšnieku ezera krastā pie Lošupes ietekas, kur šonedēļ pabeigti būvdarbi un labiekārtota jaunā laivu piestātne. Ezera krastā ierīkotas arī speciālas vietas ugunskuriem.
Ja vēl pirms 2 mēnešiem šajā vietā bija neiekopta teritorija, tad pašlaik te jau atrodas krāsains namiņš ar 12 iznomājamām laivām, kuras var iznomāt gan makšķernieki, gan atpūtnieki. Jaunajā piestātnē varēs izvēlēties dažāda izmēra un ietilpības laivas, kas piemērotas gan makšķernieku, gan atpūtnieku vēlmēm. Laivu skaitu nākotnē plānots palielināt līdz 20 vienībām.
Jaunizveidoto bāzi apsaimniekos pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" un laivu nomas cena būs Ls 1,00 stundā, bet uz visu dienu – Ls 6,00.