Raksti > Ziņas

Jūrmalā rekonstruēs Kauguru glābšanas staciju

Autors: Rita Leice (Jūrmalas pilsētas dome)
05.08.2005
Ir noslēdzies atklātais konkurss par Kauguru glābšanas un neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas ēkas Kapteiņa Zolta ielā 123 rekonstrukciju. Konkursā uzvarējusi SIA "LATA CMD". Darbus paredzēts veikt līdz 2006.gada maijam. Sagaidot nākamo vasaras sezonu, divstāvu ēka būs rekonstruēta un pieejama arī cilvēkiem ar kustības ierobežojumiem.
Saistītas apdzīvotās vietas
Kauguri (Pilsētas daļa)

Kauguru glābšanas un neatliekamās palīdzības stacijas divstāvu ēkas kopējā platība ir 557,2 kv.m. Ēka, arī jumts, tiks siltināta. Pirmajā stāvā tiks izvietotas neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieku uzturēšanās un atpūtas telpas, iekārtotas virtuves, tualetes un dušas telpas. Projektā paredzētas arī divas garāžas dienesta auto novietošanai un autostāvvieta 10 automašīnām, kā arī tualete Kauguru pludmales apmeklētājiem ar atsevišķu kabīni invalīdiem riteņkrēslā. Kopējās būvdarbu izmaksas ir Ls 333 714.

Esošā estakāde, kas kalpojusi par tiltiņu, lai nokļūtu uz betona stabā bijušo novērošanas būvi, tiks nojaukta. Par glābšanas dienesta novērošanas platformu tiks izmantota terase. Otrajā stāvā tiks izvietotas glābšanas dienesta apmācības telpas ar piemērotu iekšējo iekārtojumu. Glābšanas stacijā uzstādīta videonovērošana uz Kapteiņa Zolta ielu.

Kauguru glābšanas un neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas ēka pilnībā būs piemērota, lai tajā iekļūtu cilvēki ar kustības traucējumiem. Pludmales apmeklētājiem nākamajā sezonā būs iespēja pēc peldes jūrā noskaloties, jo pie glābšanas stacijas tiks uzstādītas dušas kabīnes.