logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 494
Viesi - 494
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Apciemosim Vides veselības saimniecības!

Autors: Dace Kalniņa,
12.08.2005
Skatīts 2747 reizes
Vai vēlaties pēc grūta darba gada pilsētas burzmā un stresā beidzot padomāt par sevi, savu labsajūtu, veselību un pilnīgu atpūtu? Kā Jums patiktu atpūta lauku sētā, kur viss - pirts, tējas, ēdienrei­zes, pastaigas un pat gulta ar smaržīgiem augiem - ir domāts vienam mēr­ķim: jūsu veselībai un tuvībai ar dabas mūžīgām vērtībām?
Sagatavot izdrukai
Saistītas apdzīvotās vietas
Taurupes (Pagasts)

Ko Jūs teiktu par neparastām brīvdienām kopā ar draugiem - pa klusiem lauku ceļiem cauri egļu mežiem un pakalniem ceļot no vienas lauku sētas uz otru, iejusties to darba ritmā, bet vakarā ļaut dvēselei lū­koties zvaigznēs...
Bet varbūt atbrauksi ciemos pie mums ar savu klasi? Aplūkot, kā un kur rodas veselīgs piens un citi lauku produkti, pabarot vistas vai trušus, apmīļot aitiņas un mazos kazlēnus, citreiz - paskraidīt pa neparastām takām kopā ar savvaļas zirgiem.
Augiem bagātajās pļavās un Veselības dārzos var iepazīt, kādi augi tē­jai un pirtij lasāmi, kādi dārzeņi un augļi palīdz būt veselam un spēcīgam. Tas viss jānobauda, jāizgaršo, jāizsmaržo un beidzot - jāizper uz draugu muguras pirtī vai jāņem līdzi izbraucienā ar savu paštaisīto plostu.
Tas nav tikai sapnis - tā ir īsta pasaule, lauki, kur viss iet savu pa­rasto gaitu - brūnaļas dod pienu, dārzos lēnām briest kāposti un rīta miglā saimnieks dodas pļaut zāli.
Neparasta gan ir pati šo bioloģisko lauksaimnieku ideja - iepazīt un izkopt lielākās vērtības pasaulē - Dabu un pašam Sevi.
Šo māju saimnieki visi kopā apgūst īpašas veselības uzlabošanas programmas - uzturu, dabas dziedniecību, anatomiju un fizioloģiju, pirts zinības.
Daži ir sertificēti dziednieki, citi mediķi vai psihologi, citiem aizrauša­nās ar augiem un dabas dziedniecību vai veselīgu dzīves veidu jau kļuvu­si par profesiju.
Visas šīs saimniecības atrodas brīnišķīgās vietās un saimnieki pratu­ši tās saudzēt - apliecinājums tam ir bioloģiskās lauksaimniecības sertifi­kāts. Tā ir Veselības saimniecību programmas pamata prasība. Šeit galdā tiek sniegti tikai bez agroķīmikālijām audzēti produkti, pašu vai citu saimniecību piegādāti, bet viesis ir draugs, kuram jāparāda ceļš, kā saudzēt savu veselību, kā to atjaunot, kā atgriezties Dabā.
Vairāk par Vides veselības saimniecībām var lasīt www.ekoprodukti.lv .

13.augustā pl.11 bioloģiskajā saimniecībā „Pumpenes” Ogres rajona Taurupes pagastā Atvērto durvju diena: „Veselīga pārtika veseliem cilvēkiem”.
Taurupē meža ielokos, ar plašu skatu pāri apkārtnes kal­niem un lejām, puķu dārzu vidū stāv senās, 1837. gadā celtās lauku mājas PUMPENES (200 ha). Saimniece Velga SAMOIĻENKO audzē dažādus mājlopus, vairāk nekā 100 Herefordas šķirnes liellopus, slauc gardu pienu un gatavo gardus un veselīgus sierus. Saimniecībā ir arī daudzveidīgi dārzeņu un augļu koku stādījumi. No jūnija vidus līdz jū­lija vidum šeit piedāvā zemeņu kūres veselības uzlabošanai. Visu izaudzēto var nobaudīt un arī nopirkt. Piedāvā telpas vasaras nometnēm. Peldvieta un makšķerēšana Plaužu ezerā. Kultūrvēsturiska dzīvojamā māja ar manteļskursteni un lielisku virtuvi. Saimnieces firmas ēdieni - baraviku zupa un zemeņu deserts - dabūjami arī ziemā. Viesu vajadzībām guļamistabas līdz 30 viesiem.
Ikviens varēs uzzināt kā bioloģiskās lauksaimniecības nozarē darbojas Vides veselības saimniecība. Tiks gatavots cienasts – dārzeņu sautējums lielā katlā; notiks arī citu produktu izgaršošana, pirkšana, pārdošana; būs daktera - dietologa Tupiņa vērtīgas konsultācijas. Pasākuma laikā muzicēs amsamblis no Strenčiem. Laipni gaidīti. Izziņām zvanīt Velgai Samoiļenko, mob.t. 6563247.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100