logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 405
Viesi - 405
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

„Latvijas Valsts meži” ienāk skolās ar jaunu mācību programmu „IZZINOT MEŽU”

Autors: Tomass Kotovičs, LVM Komunikācijas daļas vadītājs
23.08.2005
Skatīts 2163 reizes
Lai pilnveidotu sabiedrības izpratni par mežu un tajā notiekošajiem procesiem, AS „Latvijas valsts meži” (LVM) un Globālais Vides izglītības fonds 22. augustā ir parakstījuši sadarbības memorandu, kā ietvaros LVM šogad uzsāk īstenot Latvijas skolās jaunu vides izglītības programmu „Izzinot mežu”.

Izzinot mežu” jeb „Learning about Forest - LEAF” ir Globālā Vides izglītības fonda (FEE) mācību programma, kas darbojas oficiāli vairāk kā 15 Eiropas valstīs kopš 1997. gada. Latvijā to 2005. gadā īstenot uzsāk AS „Latvijas valsts meži” ar mērķi veicināt skolu jaunatnes vispusēju izglītību par mežu un tā apsaimniekošanu, rosinot skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar praktisko zināšanu un iemaņu gūšanu, ejot un mācoties mežā pie skolas.

Par programmas „Izzinot mežu” krustēvu Latvijā ir kļuvis Imants Ziedonis. Zaļajā pasakā viņš raksta: „Kādu nakti pilsētā ienāca mežs. No sākuma cilvēki nesaprata, ko tas nozīmē.” No šā gada 1. septembra mežs ienāk Latvijas skolās. Un, lai sniegtu skolotājiem plašāku izpratni par mežu un tā nozīmi mūsdienās, 25. augustā Jaunmoku pilī notiks izglītojošs seminārs „Izzini mežu”. Tajā piedalīsies visu to skolu pārstāvji, kas šogad ir iesaistījušies programmas pilotprojekta realizācijā.

Vides izglītības fonds (Foundation for Environmental Education) ir starptautiska bezpeļņas sabiedriskā organizācija, kura tās dalībvalstīs ir pārstāvēta ar nacionālajām biedrorganizācijām un kas nodarbojas ar vides izglītības, pārvaldes un sertifikācijas programmu attīstīšanu un popularizēšanu visā pasaulē. 

Šobrīd Latvijā veiksmīgi jau darbojas divas Globālā Vides izglītības fonda programmas – „Jaunie vides reportieri” un „Zilie karogi”. Detalizēta informācija par visām šī fonda programmām ir atrodama Interneta mājas lapā www.fee-international.org.

Papildus informāciju par programmas „Izzinot mežu” realizāciju Latvijā varat saņemt pie projekta koordinatores Līgas Zutes, tel. 8340222.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100