logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 309
Viesi - 309
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

"Sakoptākais Latvijas pagasts 2005"

Autors: TVNET
30.08.2005
Skatīts 2635 reizes
 26.augustā ir noslēgusies konkursa „Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” 2.kārta Pierīgā un par sakoptāko pagastu, uzvarot septiņās nominācijās, ir kļuvis Tukuma rajona Jaunpils pagasts (padomes priekšsēdētāja Ligita Gintere).
 
Pierīgas sakoptākais pagasts – Jaunpils – ir uzvarējis šādās nominācijās: Bērniem un ģimenei draudzīgs pagasts, Pagasta attīstības iespējas, Zemkopība un lauku vide, Kultūrvides veidošana pašvaldībā, Vides aizsardzība, Sakoptākā uzņēmējdarbības vide un Dialoga meistari.
Ogres rajona Madlienas pagasts (padomes priekšsēdētāja Rita Grāvīte) ir uzvarējis četrās nominācijās: Lauku ceļu saimnieks, Mežs un sabiedrība, Izglītība un sports, Iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība.
Rīgas rajona Ķekavas pagasts (padomes priekšsēdētāja Dzintra Maļinovska) ir uzvarējis divās nominācijās: Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem un Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā.
Pierīgā vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja ir Rēzeknes rajona Nautrēnu pagasta padomes priekšsēdētāja Līvija Plavinska (tālrunis 9468107).
Vidzemes sakoptākais pagasts – Ērgļi – ir uzvarējis šādās nominācijās: Mežs un sabiedrība, Iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība, Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem un Bērniem un ģimenei draudzīgs pagasts.
Gulbenes rajona Lizuma pagasts (padomes priekšsēdētājs Aldis Strads) arī ir uzvarējis četrās nominācijās: Kultūrvides veidošana pašvaldībā, Vides aizsardzība, Sakoptākā uzņēmējdarbības vide, Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā.
Cēsu rajona Priekuļu pagasts (padomes priekšsēdētāja Māra Juzupa) ir uzvarējis divās nominācijās: Pagasta attīstības iespējas un Izglītība un sports. Alūksnes rajona Gaujienas pagasts (padomes priekšsēdētājs Viesturs Dandens) saņems Satiksmes ministrijas balvu nominācijā Lauku ceļu saimnieks. Savukārt Valkas rajona Variņu pagasts (padomes priekšsēdētājs Uldis Birkenšteins) ir uzvarējis nominācijā Zemkopība un lauku vide, bet Valmieras rajona Dikļu pagasts (padomes priekšsēdētāja Renāte Zīdere) – nominācijā Dialoga meistari.
Vidzemes vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja ir Tukuma rajona Jaunpils pagasta padomes priekšsēdētāja Ligita Gintere (tālrunis 9246217).
Kurzemes sakoptākais pagasts – Nīgrande (padomes priekšsēdētāja Indra Rassa) –, kopvērtējumā iegūstot 288,9 punktus, ir uzvarējis šādās nominācijās: Zemkopība un lauku vide, Iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība, Izglītība un sports, Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts un Kultūrvides veidošana pašvaldībā.
Talsu rajona Rojas pagasts (padomes priekšsēdētājs Jānis Žoluds) ir uzvarējis piecās citās nominācijās: Lauku ceļu saimnieks, Pagasta attīstības iespējas, Vides aizsardzība, Sakoptākā uzņēmējdarbības vide un sabiedrisko attiecību nominācijā Dialoga meistari.
Liepājas rajona Nīcas pagasts (padomes priekšsēdētājs Agris petermanis) ir uzvarējis šādās nominācijās: Mežs un sabiedrība, Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā un Veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana pagasta iedzīvotājiem.
Kurzemes vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Bauskas rajona padomes un Rundāles pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.
Latgales uzvarētājs – Balvu rajona Šķilbēnu pagasts (padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs) – kopvērtējumā ieguva 296,4 punktus, uzvarot septiņās nominācijās: Zemkopība un lauku vide, Kultūrvides veidošana pašvaldībā, Vides aizsardzība, Veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana, Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā, Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts un Dialoga meistari.
Četrās nominācijās ir uzvarējis Preiļu rajona Riebiņu novads (domes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns): Pagasta attīstības iespējas, Mežs un sabiedrība, iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība un Sakoptākā uzņēmējdarbības vide.
Krāslavas rajona Izvaltas pagasts (padomes priekšsēdētājs Juris Japiņš) ir uzvarējis nominācijā Izglītība un sports, kā arī nominācijā Lauku ceļu saimnieks.
Latgales vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Limbažu rajona padomes un Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs Ziedonis Rubezis.
Zemgales uzvarētājs – Bauskas rajona Iecavas novads –, kopvērtējumā iegūstot 314 punktus, ir līderis piecās nominācijās: Zemkopība un lauku vide (28), Izglītība un sports (25), Iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība (25), Veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana (29), Civilā aizsardzība un ugunsdrošība (24).
Jelgavas rajona Ozolnieku novads kopvērtējumā ir ieguvis 293 punktus un uzvarējis piecās citās nominācijās: Lauku ceļu saimnieks (21), Pagasta attīstības iespējas (22), Vides aizsardzība (26), Sakoptākā uzņēmējdarbības vide (25,5) un sabiedrisko attiecību nominācijā Dialoga meistari(27,5).
Jēkabpils rajona Atašienes pagasts kopvērtējumā ieguvis 284 punktus un uzvarējis trīs nominācijās: Mežs un sabiedrība (25), Kultūrvides veidošana pašvaldībā (25) un Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts (21).
Aizkraukles rajona Staburaga pagasts kopvērtējumā ieguvis 197,5 punktus un nav uzvarējis nevienā no nolikuma 13 nominācijām, taču vērtēšanas komisija to ir nolēmusi atzīmēt kā lauku attīstības speciālista darbu veicinošāko pašvaldību.
Zemgalē vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Daugavpils rajona Kalupes pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Raščevskis.
Konkurss „Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” šogad notiek ar vadmotīvu „Pirmais gads ES ar savu Es”. Konkurss notiek jau 11.gadu, un tā rīkotāji ir īpaši pateicīgi akciju sabiedrībai "Rīgas Piensaimnieks", kas jau piekto gadu ir konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" ģenerālsponsors.
Konkursa nolikumā šogad ir vairāki būtiski jaunumi. Ja agrāk iepriekšējo gadu pirmo vietu ieguvēji konkursā vairs nevarēja piedalīties, tad šogad varēja piedalīties pilnīgi visi Latvijas pagasti. Jaunums nolikumā ir arī tas, ka šogad konkurss notiek atbilstoši Latvijas iedalījumam plānošanas reģionos, tātad – piecos reģionos, nevis četros kā iepriekš.
Konkursa rīkotājiem šogad ir nākušas klāt divas ministrijas. Viena no tām ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija, kas konkursa dalībniekus vērtē nominācijā Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts. Savukārt Iekšlietu ministriju konkursa Rīcības komitejā un vērtēšanas komisijās pārstāv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, kas pagastus vērtē nominācijā Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100