logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 472
Viesi - 472
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Valkā atkal būs Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu kopkoncerts!

Autors: Ingūna Medne, Valkas dome
02.09.2005
Skatīts 2010 reizes
Jau trešo reizi savu sezonu Latvijas Nacionālā opera (LNO) atklās Valkā – Latvijas unikālākajā pilsētā uz robežas. Tas notiks š.g. 24. septembrī plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8). Solisti – Dace Volfarte, Krišjānis Norvelis, Kristīne Gailīte, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons, Andris Lapiņš, Kārlis Zariņš, Heli Veskus (Igaunija), LNO orķestris un koris virsdiriģenta Normunda Dreģa vadībā izpildīs populārus Dž.Verdi, Dž.Rosīni, Ž.Ofenbaha, V.A.Mocarta, R.Leonkavallo un citu komponistu darbus.
Sagatavot izdrukai
Valkas pilsētas kultūras nams
Operas svētki Valkā
Saistītas apdzīvotās vietas
Valka (Pilsēta)
Valkas (Pagasts)
Bijušais Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolas audzēknis Guntars Freibergs izpildīs marimbas solo. Pasākuma režisors un vakara vadītājs būs Guntis Gailītis.
D.Volfarte ar Karmenas lomu Ž.Bizē operā „Karmena” ir piedalījusies Dreiehas festivālā Vācijā. Savu vokālo meistarību papildinājusi pie profesora Andrē Orlovica Dānijā. Ar LNO trupu viesojusies Vācijā, Spānijā, Bulgārijā, Zviedrijā, Krievijā, Igaunijā un Lietuvā.
K.Norvelis ir J.Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa un Aldara Starptautiskās gada balvas laureāts, saņēmis Herberta fon Karajana stipendiju un stažēšanās iespēju Vīnes Valsts operā. Piedalījies festivālos Bregencā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, kā arī sniedzis solo koncertus Latvijā un Austrijā.
K.Gailīte ir J.Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa, Lielās mūzikas balvas un Aldara Gada balvas laureāte, kā arī Starptautiskā vokālistu konkursa Vācijā, Drēzdenē pusfināliste. Ieguvusi korporācijas Talavija profesora Paula Saksa Atzinības balvu un Teātra balvu Spēlmaņu naktī. Kopā ar operas trupu viesojusies Taivānā un Igaunijā. Sniegusi solokoncertu Briselē un kopā ar Malmes operas orķestri Malmē, Zviedrijā.
J.Apeinis ir SIA Eniro un Jaunrades fonda, kā arī A/S Staburadze stipendiāts J.Vītola 2.Starptautiskajā vokālistu konkursā un laureāts J.Vītola 3.Starptautiskajā vokālistu konkursā.
V.Jansons ir J.Vītola 3.Starptautiskā vokālistu konkursa laureāts. Viesojies Somijā, Vācijā, Zviedrijā, Polijā, Francijā, Beļģijā.
K.Zariņš ir Lielās mūzikas balvas un Aldara Gada balvas operai laureāts. Bieži piedalās vokāli instrumentālo opusu un kamermūzikas iestudējumos. Ir profesors Latvijas mūzikas akadēmijas vokālajā nodaļā. Viesojies daudzviet pasaulē – Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, Spānijā, Kanādā, ASV, Holandē, Anglijā u.c.
H.Veskus ir bijusi „Con Brio” fināliste, piedalījusies dažādās izrādēs, kā arī sniegusi vairākus solokoncertus. 
Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šī gada LNO koncerta otrā daļa būs veltīta tikai latviešu komponistu – E.Dārziņa un A.Žilinska darbiem.
Valkas koncerti līdz šim ir bijuši ar īpašu emocionālu pacēlumu un neparasti ciešu saikni starp izpildītājiem un klausītājiem. Koncerta rīkotāji – Latvijas Nacionālā opera un Valkas pilsētas dome ir pārliecināti, ka tā būs arī šoreiz.
Biļetes iepriekšpārdošanā no 8.septembra varēs iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā, Valkas tūrisma informācijas centrā (Valkā, Beverīnas ielā 3) un „Biļešu paradīzes” kasēs. Biļešu cenas: Ls 4,00 – zālē un balkona 1.rindā; Ls 1,50 – balkona pārējās rindas un foajē. Skolēniem, pensionāriem (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) un studentiem (uzrādot studentu apliecību) biļešu cena – Ls 2,00. 
Koncerta ģenerālsponsors – akciju sabiedrība „Diena”. Pasākumu atbalsta – SEB Unibanka, informatīvais atbalsts – Diena, Radio SWH, Ziemeļlatvija, Alūksnes ziņas un Kurzemes reklāma.

Papildus informācija
Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma informācijas centra vadītāja
Kristīne Viļķina – 4707522; 6446602

Par vietu izvietojumu Valkas pilsētas kultūras namā – 4723705

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100