logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 425
Viesi - 425
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem
Raksts sadarbībā ar
Eiropa.lv

Inspiration Riga – Rīgas Kongresu birojs rīko semināru

Autors: Igors Klapenkovs, Inspiration Riga
08.09.2005
Skatīts 4543 reizes
Šodien, 2005. gada 8. septembrī plkst. 10:00-13:00 Reval Hotel Rīdzene, Reimersa ielā 1, Rīgā Inspiration Riga – Rīgas Kongresu birojs rīko semināru „Kāpēc gan nesarīkot starptautisku konferenci Rīgā un Latvijā?”

Šis būs pirmais pasākums semināru sērijā, ko Inspiration Riga – Rīgas Kongresu birojs rīko ar mērķi piesaistīt Rīgai, Jūrmalai un Latvijai vairāk starptautiskus kongresus un konferences. Semināra dalībnieki ir Latvijas asociāciju, zinātnisko organizāciju un valsts/pašvaldību iestāžu pārstāvji, kam, pārstāvot Latviju dažādās starptautiskās organizācijās, ir iespēja uzaicināt uz Latviju dažāda līmeņa starptautiskos kongresus, konferences un citus pasākumus.

Katru gadu vairāki simti lielu starptautisku kongresu notiek Kopenhāgenā, Stokholmā un Helsinkos. Arī Tallinā pēdējā gadā notikuši vairāki desmiti lielu starptautiska mēroga pasākumu. Rīgai, Jūrmalai un Latvijai ir daudzas priekšrocības un piemērota infrastruktūra, lai efektīvi konkurētu par starptautisku kongresu piesaisti. Tomēr, pašreiz Latvija vēl ne tuvu nav sasniegusi savu iespēju griestus šajā jomā.

Starptautisku kongresu piesaiste ir ienesīga valstij un pilsētai, jo:

  • Kongresi piepilda kluso sezonu. Rīgas viesnīcas sasniedz 90% noslogojumu vasarā, bet vidējais noslogojums gadā ir tikai 42%;
  • Kongresu dalībnieki tērē vidēji 3 reizes vairāk, kā atpūtas tūristi. Starptautisku kongresa delegāti diennaktī vidēji tērē 228 LVL (ICCA, 2004), atpūtas tūrists Latvijā vidēji dienā tērē 56 LVL (VSP, 2004);
  • Lielāks uzturēšanās ilgums. Vidēji pasaulē kongresi ilgst 2,6 dienas (ICCA). Somijā 2003. gadā - pat 5,6 dienas. Latvijā tūristi vidēji uzturas 1,7 dienas.
  • Starptautiskie kongresi veido pozitīvu valsts tēlu un veicina atkārtotus apmeklējumus, t.sk. ar draugiem un ģimenēm.

Vairāk par semināru var uzzināt sadaļā Kongresi latviski / Iedvesmas semināri, kas atrodas interneta saitē: www.inspirationriga.com.

Efektīvākais "instruments" starptautisku kongresu piesaistē ir t.s. kongresu biroji (convention bureau), kas vairumā Eiropas valstu ir publiskā un privātā sektora kopīgi finansētas bezpeļņas organizācijas. Piemēram, gan Finland Convention Bureau, gan Wonderful Copenhagen līdzīgās daļās finansē valsts, lielākās pašvaldības un privātais sektors. Daudzas Eiropas galvaspilsētas, līdzīgi Rīgai, ir atraktīvākās kongresu pilsētas šajās valstīs, un nodrošina ievērojamu viesu skaitu arī citiem valsts reģioniem.

Inspiration Riga – Rīgas Kongresu biroju dibināja un finansē Latvijas tūrisma un konferenču industrijas vadošie uzņēmumi. Ekonomikas ministrija un Rīgas dome apsver iespēju piedalīties Rīgas kongresu biroja darbībā un finansēšanā, lai Latvija varētu uz līdzvērtīgiem nosacījumiem efektīvi konkurēt kongresu piesaistes jomā.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100