logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 346
Viesi - 346
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Valsts vides dienests gatavojas pastiprināti uzraudzīt zivju rudens nārstu

Autors: Valsts Vides dienests
10.09.2005
Skatīts 2450 reizes
8.septembra pēcpusdienā Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē (VVD JIŪP) notika apspriede par to, ar kādiem iespējamajiem resursiem šoruden no 1. oktobra līdz 30. novembrim tiks realizēta pastiprināta zvejas un makšķerēšanas ierobežojumu ievērošanas kontrole lašu un taimiņu (mūsu platuma grādos laši un taimiņi nārsto tikai rudenī) nārsta laikā rudenī.

Katru gadu, atkarībā no laika apstākļiem un ūdens temperatūras, no oktobra vidus līdz novembra vidum pa senu seniem nārstu ceļiem tādās Latvijas upēs kā Salaca, Gauja, Irbe, Venta, Daugava un Lielupe, kā arī to baseinu upēs, nārstot ierodas laši un taimiņi. Apspriedē VVD ģenerāldirektors Vilis Avotiņš, JIŪP direktors Guntis Drunka un citas VVD atbildīgās amatpersonas pārsprieda dažādus paredzamo darbu realizācijas modeļus, izstrādāja plānus un shēmas, kā inspektori no tiem reģioniem, kur šī zivju rudens nārsta problēma nav aktuāla, varētu doties palīgos saviem kolēģiem uz Vidzemes un Kurzemes reģioniem.
Lai atalgotu čaklāko inspektoru darbu pastiprinātās kontroles pasākumos, kuri galvenokārt tiek plānoti vakara un nakts stundās, tika apspriesta ideja par iespēju konkursa kārtībā prēmēt labākos zivju sargus. Pašiem inspektoriem tiks piedāvāts noteikt tos kritērijus pēc kuriem decembra sākumā tiks apbalvoti aktīvākie, vislielāko ieguldījumu devušie VVD JIŪP darbinieki. Ir iecere pasniegt pārsteiguma balvu arī labākajam Jūras un iekšējo ūdeņu sektoram par darbu šo divu mēnešu laikā, kurš noteikti būs ļoti saspringts.

Uz apspriedi bija aicināti arī sabiedriskās organizācijas “Latvijas Makšķernieku asociācija” pārstāvji.

Turpmāk, līdz pat decembra vidum, šādas operatīvas sanāksmes notiks katru nedēļu. Tajās tiks aktualizēti iepriekšējās nedēļas rezultāti, plānoti tekošie darbi un nakts kontroles pa visu Kurzemes un Vidzemes piekrasti. Jau vairākus gadus Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde strādā pastiprinātā režīmā oktobra un novembra mēnešos, kad uz nārstu Latvijas upēs nāk laši un taimiņi.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100