Raksti > Ziņas

CŪKMENS DODAS UZ SKOLĀM

Autors: AS „Latvijas valsts meži”
16.09.2005
Šonedēļ AS „Latvijas valsts meži” kampaņas „Nemēslo mežā!” ietvaros Cūkmens pirmo reizi dosies uz skolu, kur mudinās bērnus apzināties atkritumu problemātiku Latvijas mežos. Kopumā Cūkmens šoruden apciemos 10 skolas dažādos Latvijas reģionos, lai kopā ar bērniem apzinātu apkārtnes cūcīgākās vietas un rastu risinājumus to sakopšanai.
Cūkmens lido!

Pirmā skola, ko piektdien, 16. septembrī plkst. 9.20, apciemos Cūkmens, būs Rīgas Ziepniekkalna sākumskola, kurā 4.-6. klašu skolēnus un viņu skolotājus Cūkmens iesaistīs erudīcijas konkursos un spēlēs ar mērķi apspriest un risināt atkritumu problēmu valsts mežos. Skolēni tiks aicināti arī veikt mājas darbu – noskaidrot tuvējās apkārtnes piemēslotās vietas mežā un ieteikt risinājumus, kā cīnīties pret mežu piemēslotājiem. Visi ieteikumi tiks apkopoti vienā vēstulē un nostūtīti meža apsaimniekotājiem un medijiem.
Kā jau iepriekš ziņots, tad augustā Cūkmens apciemoja bērnu nometnes visā Latvijā, bet septembrī un oktobrī Cūkmens dosies uz Latvijas skolām. Nākamajā nedēļā Cūkmens dosies uz skolām Dobelē un Tukumā. 
Informācija par kampaņu „Nemēslo mežā” atrodama Interneta mājas lapā www.cukmens.lv. Papildu informācija pie projekta koordinatores Līgas Zutes, tel. 8340222.

Uz tikšanos tīrā mežā!