logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 332
Viesi - 332
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Valmieras rajonā Vidzemes attīstības aģentūra atklāj trešo tūrisma informācijas punktu

Autors: Agnese Karaseva, Vidzemes attīstības aģentūra
20.09.2005
Skatīts 6401 reizi
Šī gada 22.septembrī plkst. 15.30 Valmieras rajona Naukšēnu pagastā Vidzemes attīstības aģentūra (VAA) atklās jaunu tūrisma informācijas punktu. Tas atradīsies Naukšēnu muižā. Tūrisma informācijas punkta vadītājs būs Arnis Ozoliņš.

Naukšēnu tūrisma informācijas punkts izveidots Vidzemes attīstības aģentūras PHARE programmas atbalstītā projekta “Trīs stīgas Vidzemē” laikā. Vēl tāds pat tūrisma informācijas punkts Valmieras rajonā jau darbojas Kauguru pagasta Mūrmuižā, “Pagastmājā” un Lodē.

Naukšēnu tūrisma informācijas punkta atklāšanā notiks vietējā spirta brūža degustēšana uz plosta “Ruhjas Donalds”, pastaiga pa Naukšēnu muižas parku un svinīgā naglas iesišana jaunā tūrisma informācijas punkta galdā, sarunas un kafijas baudīšana, informēja Arnis Ozoliņš.

VAA ir gandarīta paziņot, ka jau esošo tūrisma informācijas sniedzēju tīklu Valmieras rajonā papildinās trīs jauni, moderni aprīkoti tūrisma informācijas punkti. Zīmīgi, ka šie punkti ierīkoti ārpus lielajiem rajona centriem, kas līdzēs piesaistīt tūristu plūsmu arī klusākām, taču ne mazāk saistošām vietām.

Projekta “Trīs stīgas Vidzemē” vadītāja Liene Ivulāne uzsver, ka informācijas punktus vada kompetenti speciālisti, kas pieredzi tūrisma attīstīšanā šā paša projekta ietvaros smēlušies Igaunijā un Lietuvā. Centri arī jau aprīkoti ar nepieciešamo tehniku un par to atrašanās vietu liecina starptautiski atpazīstamā zaļā plāksne ar “i” burtu, kas ir sagādāta par minētā projekta finansējumu.

Mazie tūrisma informācijas punkti līdzīgi kā tūrisma informācijas centrs Valmierā, sniegs ceļotājiem ziņas par apskates objektiem apkārtnē, palīdzēs atrast naktsmītnes un izvēlēties ceļojumu maršrutus. Tūrisma informācijas punktā būs pieejamas arī dažādas tūrisma brošūras, bukleti un Vidzemes reģiona kartes, tai skaitā arī projekta “Trīs stīgas Vidzemē” gaitā sagatavotās tūrisma maršrutu kartes.

Tūrisma informācijas punkts pagastā būs vēl viens dzinulis vietējās ekonomikas un tūrisma nozares attīstībai – jo kurš tad cits, ja ne šajā centrā strādājošais vietējais, zinošais speciālists, pratīs ieteikt un reklamēt turpat apkārtnē esošos tūrisma objektus un atpūtas vietas.

VAA projektu “Trīs stīgas Vidzemē” īsteno ar PHARE 2002.gada programmas "Baltijas jūras reģiona sadarbības programma Latvijai" atbalstu. Projektā kopumā piedalās pieci Vidzemes rajoni. Saskaņā ar Vidzemes reģiona attīstības programmu tūrisms atzīts par vienu no daudzsološākajām attīstības iespējām šajā reģionā.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100