logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 475
Viesi - 475
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Sesto gadu aicina uz Alsviķu Miķeļa gadatirgu

Autors: Līga Vīksna , www.dzirkstele.lv
22.09.2005
Skatīts 1888 reizes
Svētdien, 25.septembrī, ikviens interesents ir aicināts doties uz laukumu pie Strautiņu pamatskolas, kur risināsies Alsviķu Miķeļa gadatirgus. Tajā par jautrību gādās arī tirgus sievas - Gunita Paleja un Māra Svārupe. Šis ir jau sestais gads, kad sabiedriskā organizācija “Alsviķu kultūras un mākslas veicināšanas biedrība” sadarbībā ar Alsviķu pagasta padomi un kultūras namu rīko Alsviķu Miķeļa gadatirgu.
Sagatavot izdrukai
Saistītas apdzīvotās vietas
Alsviķi (Ciems)

 “Gadatirgus izdarības sāksies jau pulksten 9.00, savukārt no pulksten 10.00 - kultūras programma. Šogad uzstāties esam aicinājuši deju kopu “Jaunanna” un deju kopu “Varavīksne” no Alūksnes vidusskolas. Iepriekšējos gados tirgū jautrību uzturēja Alsviķu Miķelis, saimnieks un saimniece, bet šogad par to gādās tirgus sievas. Šoreiz būs arī kāds interesants konkurss, kurā aicinām piedalīties saimnieces. Rudenī no saviem dārziem novācam ražu un gatavojam krājumus ziemai, tāpēc gadatirgū būs iespēja piedalīties konkursā “Salātu degustācija”. Taču nosacījums ir, ka konkursā var piedalīties ar dažādiem konservētiem salātiem, kas jau iepriekš pagatavoti mājās. Lūgums līdzi paņemt arī salātu recepti. To, kuri salāti ir visgardākie, noteiks skatītāji, un salātu īpašnieks saņems speciālu balvu,” stāsta Alsviķu pagasta kultūras nama vadītāja Marina Ramane.
Alsviķu Miķeļa gadatirgū katru gadu popularizē rajona amatniekus, jo gadatirgus apmeklētāji var vērot viņu darbu. M.Ramane uzsver, ka šogad vēl bez Uģa Puzuļa, Laimoņa Bāliņa un Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” dalībniekiem varēs vērot karikatūristes Gaļinas Gruziņas darbu. “Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, Strautiņu pamatskolas birzītē būs izveidota viņas darbu izstāde. Gadatirgus laikā viņa interesentiem par ziedojumiem ātri ieskicēs portretu. G.Gruziņa ir arī šāgada gadatirgus afišu autore,” saka M.Ramane.

Viņa mudina visiem tirgotājiem laikus nokārtot formalitātes, lai gadatirgū varētu tirgoties bez bažām un lai nerastos nepatīkami pārsteigumi. “Gadatirgū kā dalībniekus ļoti gaidīsim dažādus tirgotājus, bodniekus, amatniekus un zemniekus. Kā ierasts, būs arī umurkumurs un dažādas interesantas atrakcijas skatītājiem, kur uzvarētāji varēs saņemt balvas. Gadatirgus beigās liela daļa apmeklētāju saņems arī balvas no Alsviķu Miķeļa atsūtītajiem krājumiem. Ceru, ka bērniem būs iespēja vizināties zirga droškā,” norāda M.Ramane.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100