logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 466
Viesi - 466
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

eTūrisma asociācija - kas tas ir?

Autors: e-Tūrisma Asociācija
06.10.2005
Skatīts 6081 reizi
Elektroniskās komercijas attīstība ir veicinājusi revolucionārās pārmaiņas tūrisma nozarē. Tā ir sekmējusi jaunu biznesa modeļu ieviešanu un reorganizāciju tradicionālajās tūrisma kompānijās. Viens no veiksmīgākajiem piemēriem ir zemo izmaksu lidsabiedrību biznesa modelis, kurš tagad strauji izplatās arī autonomu, viesnīcu un ceļojumu aģentūru vidū.

Eiropas Savienībā gandrīz katrs otrais iedzīvotājs ir interneta pakalpojumu lietotājs un šis tirgus vēl joprojām strauji attīstās. Arī Latviju šīs pārmaiņas nav atstājušas bez ievērības.

Pirmie tūrisma vortāli Latvijā sāka veidoties jau 2002. gada rudenī un pašlaik savu dzīvotspēju izmēģina jau vairāki desmiti. Pašlaik ir vērojama tūrisma vortālu specializācija uz noteiktām mērķa auditorijām, piemēram, ienākošais un izejošais tūrisms vai arī vietējais ceļotājs. Līdz šim elektroniskās komercijas attīstība tūrisma nozarē ir ritējusi bez īpašas koordinācijas, tāpēc mēs - Eiropa.lv, iCelo.lv, Meeting.lv,Turists.net, Vietas.lv, Viss.lv esam lēmuši dibināt jaunu eTūrisma asociāciju.

Pirmās sarunas par eTūrisma asociācijas veidošanu Latvijā tika organizētas īsi pirms tūrisma izstādes Balttour 2005, kurā mēs ņēmām dalību ar kopēju stendu. Vēlākā gaitā tika organizētas vairākas tikšanās, kuru rezultātā tika oficiāli nodibināta eTūrisma asociācija.

eTūrisma asociācija rūpēsies par vairāku mērķu realizēšanu, lai sekmētu interneta biznesa vides attīstību tūrisma nozarē. Galvenie no tiem ir:

  • Veidot pozitīvu sabiedrības viedokli par e-tūrismu, izglītot un informēt Latvijas interneta lietotājus un pārējos iedzīvotājus par e-tūrisma iespējām un ērtībām.
  • Izstrādāt Latvijas valsts un biznesa interesēm atbilstošus e-tūrisma/e-komercijas ētikas principus un sekot to ievērošanai.
  • Ar savu darbību veicināt Latvijas e-tūrisma uzņēmumu konkurētspēju Latvijas un ārējos tirgos. Pastāvīgi veikt Latvijas tūrisma tirgus informācijas apkopošanas funkciju, kļūstot par atzītāko nozares informācijas centru.
  • Veicināt sadarbību starp E-lietu ministriju, e-tūrisma uzņēmējiem un lietotājiem.
  • Apzināt visus e-tūrisma uzņēmumus Latvijā.
  • Veicināt sadarbību ar citās valstīs esošajām e-tūrisma asociācijām.
  • Būt informētiem par notiekošo e-tūrismā starptautiskajā līmenī un informēt par to e-tūrismā iesaistītās puses Latvijā.
  • Informēt sabiedrība par e-tūrisma un e-komercijas priekšrocībām un veicināt Latvijas informatīvās sabiedrības attīstību.
  • Nodarboties ar sabiedrības izglītošanu e-tūrisma un e-komercijas jautājumos (konsultācijas, semināri, kursi, forumi utt.).
  • Veikt e-tūrisma pētniecību, vākt un apkopot statistiku.
  • Veicināt telekomunikāciju infrastruktūras pieejamību Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

Sīkāka informācija par jaunās asociācijas darbību skatiet mājas lapā www.eturisms.lv vai arī kontaktējaties ar mums telefoniski vai ar e-pasta starpniecību.

Aicinām uz sadarbību!

Aivars Mackevičs     
eTūrisma asociācijas prezidents   
[email protected]
+371 6588999

Ivonna Ravčenoka
eTūrisma asociācijas izpilddirektore
[email protected]
+371 91114111

www.eiropa.lv, www.icelo.lv, www.meeting.lv, www.turists.lv, www.vietas.lv, www.viss.lv.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100