logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 371
Viesi - 371
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Likvidē Staiceles cūkmeņu izgāztuves

Autors: Gunita Ozoliņa, Auseklis
11.10.2005
Skatīts 2367 reizes
Latvijas valsts meži (LVM) rīkotā un plaši popularizētā akcija Nemēslo mežā deva impulsu arī staiceliešiem sarosīties, pārlūkot un sakopt savas meža takas un atpūtas vietas.
Sestdien aptuveni pussimts Staiceles pamatskolas audzēkņu, daži pieaugušie un arī pāris skolas absolventi atbrīvoja no atkritumiem un netīrības Salacas krastu pie Stārķu avotiņu, Karoga karjeru, Limbažu šosejas un Vīķu ceļa grāvmalas, arī vairākas meža stigas. Jau deviņos no rīta talcinieki apvilka gluži jaunus rozā darba cimdus un devās pa vietējo cūkmeņu pēdām. Bērni pārliecinājās, ka arī Staicelē, ko daudzi slavē par sakoptību, ir cilvēki, kas mežus un Salacas krastus gatavi pārvērst atkritumu izgāztuvē. Vajadzēja tikai Ausmai Nuķei uzmīt uz iztukšotajām un mežā pamestajām plastmasas pudelēm, kad viņai radās vesels pulks sekotāju.
  – Es mīlu Latviju! - skandināja bērni un atrastās pudeles saplaka un sabira maisos. – Savulaik pa mūsu mežiem staigājām kā pa parku. Nespēju izskaidrot, kāpēc cilvēki kļuvuši tik truli. Varbūt kādam tomēr kļūs kauns, uzzinot, ka pašu bērni tagad šo netīrību mēģina sakopt, - sprieda pensionāre, kura allaž atbalsta arī pilsētā rīkotās talkas, atzīstot, ka sajūtā par labi padarīto gūst arī enerģiju.
  Netālu no Staiceles mežniecības bērni mežā uzdūrās atsperu gultai, ledusskapim, kāds vēstīja, ka izmesta arī datora kaste. Savācot maisos un kaudzēs dabā izšķaidītos būvgružus, plēves, iepakojuma atliekas, daudzi ik pa laikam meta skatu uz sakopto teritoriju. Vienu grupu vadīja arī Latvijas valsts mežu Rietumvidzemes mežsaimniecības 2. Staiceles iecirkņa priekšnieka vietnieks Vilnis Strazdiņš. Viņš pastāstīja, ka LVM dienests ar netīrības ligu cīnās arī saviem spēkiem, taču piemēslotu vietu ir daudz un klāt nāk jaunas nelegālās izgāztuves. Speciālists patiesi priecājās, ka talcinieki strādā no sirds un padara daudz, tomēr atzina - vienā dienā iespējams sakopt tikai karstos punktus.
  Akcijas rīkotāja, Staiceles domes tūrisma organizatore Gunta Dalka bija pateicīga katram, kurš ieradās, neslēpjot, ka cerējusi uz lielāku pieaugušo līdzdalību. Viss turpināsies arī šonedēļ, jo staicelieši aicināti talcinieku ierīkotajās kaudzēs izbērt arī mājās uzkrāto. ZAAO, kas arī atbalsta akciju, vēlāk bez maksas visu nogādās poligonā. Talka nebeidzās ar darbu vien. Staiceles uzņēmēji Alvis Bondars, Mārcis Arnavs, Aigars Apiņš, Sandris Kalniņš un SIA Trīs meži bija atvēlējuši līdzekļus gan kādam saldumam uz kārā zoba, gan diskotēkai.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100