Raksti > Ziņas

Daugavpils rajonā atvērts Tanku muzejs

Autors: LETA
12.10.2005
Daugavpils rajona Sventes pagastā atjaunotajā Plāteru-Zībergu Jaunsventes muižā sācis darboties Tanku muzejs, informēja SIA “Jaunsventes muiža” pārvaldnieks Valērijs Svirskis.
Jaunsventes muiža
Tanks T-34
Saistītas apdzīvotās vietas
Sventes (Pagasts)
  Muzejā ir apskatāma Otrā pasaules kara laika tehnika: tanki “Iosif Staļin”, modernizētais “Iosif Staļin” un leģendārais T-34, bruņutransportieris BRDM, militārie džipi “Willis” un GAZ, kā arī 1935.gda izlaiduma vieglā automašīna “Mercedes Benz”, ar kādu savulaik pārvietojies leģendārais krievu izlūks Štirlics.
  Ziemā muzeja apmeklētājiem plānots organizēt izbraucienu ar tankiem. Šis prieks gan izmaksāšot deizgan dārgi - aptuveni 300 eiro (aptuveni 210 latus) par stundu.
  SIA “Jaunsventes muiža” viesiem muzeja apmeklējums ir bez maksas. Muzeja izveides iniciators un lielākās daļas no ekspozīcijā aplūkojamās militārās tehnikas īpašnieks ir viens no “Ditton” uzņēmumu grupas līdzīpašniekiem.
  Atjaunotajā Plāteru-Zībergu Jaunsventes muižā, kur savulaik atradusies arī Sventes skola, pagājušās nedēļas nogalē tika atklāta viesnīca “Sventes muiža”, kur klientiem tiek piedāvāti 12 divvietīgi numuri un restorāns. Ar laiku “Sventes muižas” apmeklētāju ērtībai plānots atjaunot un sakārtot arī muižas parku.
  Jaunsventes muižu sāka atjaunot šī gada 1.janvārī. Tās atjaunošanā un parka sakārtošanā investēts gandrīz miljons latu. Ar SAPARD atbalstu seno ēku atjaunojusi Daugavpils firma “Ditton”.