logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 314
Viesi - 314
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Orientēšanās magnēts priedkalnē.

Autors: TVNET/www.orient.lv
06.04.2005
Skatīts 3833 reizes
Šodien Priedkalnē startēs populārais tautas orientēšanās sacensību seriāls Magnēts, kurš tāpat kā pagājušajā sezonā notiks katras nedēļas viducī - trešdienās un ceturtdienās. Sacensību starts no pulksten 16.00. - 19.30. Līdzīgas iknedēļas sacensības notiks arī citviet Latvijā, to skaitā arī iecienītais Cēsu "Meridiāns", kas sezonu atklāja jau vakar.
Sagatavot izdrukai
Saistītas apdzīvotās vietas
Priedkalne (Ciems)

Naglenes, viegls neiloniņš, kompass un karte - tas ir viss, kas vajadzīgs vidusmēra orientieristam, lai daudz maz droši varētu doties mežā ar cerībām no tā kādreiz tikt arī ārā.

Vasaras sezona startē šonedēļ, un rīdziniekiem visvieglāk pieejamais ir daudzsēriju orientēšanās piedzīvojums pusgada garumā - no 6. aprīļa līdz 29. septembrim.

"Magnēta" pirmā sacensību kārta notiks trešdien Priedkalnē, netālu no Berģu viadukta. Norādes uz sacensību vietu būs izvietotas no Jaunciema gatves pie Baltezera kanāla.

Starts atvērts no 16:00 līdz 19:30.

Ceturtdien, 7. aprīlī dalībniekus pulcēs jau otrā kārta, kas risināsies Juglas mežā. Norādes uz sacensību vietu atradīsiet pie Bērnu slimnīcas “Gaiļezers”. Starts no 16:00 līdz 19:30

Azartiskā un demokrātiskā orientēšanās sporta popularitāte gadu no gada pieaug. Aizvien vairāk cilvēku pēc nogurdinošas darba dienas izvēlas iespēju aktīvi atpūsties brīvā dabā. Šādu iespēju katru trešdienu un ceturtdienu piedāvā Rīgas tuvumā notiekošais tautas orientēšanās seriāls “Magnēts”, kurš šogad risināsies jau 37. reizi.

Aizvadītajā, 2004.gada sezonā vismaz vienu reizi uz “Magnēta” starta izgāja vairāk kā 2770 orientieristi. Jaunākie no tiem vēl tikai gatavojas uzsākt skolas gaitas, bet vecākās dāmas un kungi jau ir iesoļojuši astotajā gadu desmitā. Vecumam un sagatavotības līmenim atbilstošu distanci “Magnētā” atrast var ikviens, izvēloties sev piemērotāko no 48 starta grupām. Īpaši vieglas mācību distances tiek piedāvātas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem iesācējiem. Ir iespējams saņemt informatīvu materiālu ar orientēšanās kartēs izmantoto apzīmējumu atšifrējumiem un speciālistu padomu.

Kā jau katru gadu, strādās bērnudārzs, kuram līdzās ir izveidota īpaša distancīte pašiem mazākajiem. Sacensību centrā darbosies arī bufete un orientēšanās inventāra veikals.

Dalības maksa vienā kārtā pieaugušajiem ir Ls 1,50 , jauniešiem – Ls 0, 70, pensionāriem un SV 20 grupām – Ls 1. Lai piedalītos sacensībās, pirmajā reizē ir jāaizpilda dalībnieka anketa un jāiegādājas numurs, kurš būs derīgs visu sezonu. Kopā ar to saņemsiet bukletu ar detalizētu info par sacensību norises vietām visa gada garumā.

2005.gada sezonas sacensības risināsies pavisam 51. kārtā, ar noslēgumu 29. septembrī Brīvdabas muzejā.

Īpašs šīs sezonas jaunums būs “Magnēta brīvdienas”, kas risināsies nedēļas nogalēs. Pirmā kārta notiks 30.04. Langstiņos, un tur līdzās klasiskajiem un velo orientieristiem savus spēkus varēs izmēģināt arī jāšanas sporta cienītāji, kontrolpunktu meklējumos dodoties zirga mugurā.

Atgādinām, ka tautas orientēšanās sacensības notiek ne tikai Rīgas pievārtē. Tāpat kā citus gadus, arī šosezon otrdienās skrējējus gaidīs “Meridiāns” Cēsīs un “Silva” Tukumā.

Trešdienās paralēli Rīgas “Magnētam” risinās “Taciņas” Kuldīgā un “Azimuts” Smiltenē, bet ceturtdienās visi skrietgribētāji tiek aicināti uz “Kompasu” Siguldā.

Visbeidzot piektdienās jums ir gatavs pakalpot “Piektdienis” Rīgā.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100