logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 337
Viesi - 337
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Ribbes dzirnavās rit pēdējie atjaunošanas darbi

Autors: Sandra Danosa, Bauskas dzīve
14.12.2005
Skatīts 4559 reizes
SIA «Stendera sabiedrība» nākamā gada februārī plāno atvērt pirmo atpūtas kompleksu – Ribbes vējdzirnavas Bauskas rajona Ceraukstes pagastā.

 Iebrauktuve būs pirmais no četriem atpūtas kompleksiem, ko paredzēts atvērt.
2006. gada jūnijā iecerēts atklāt iebrauktuvi netālu no Jaunpils, bet 2007. gadā – iebrauktuves pie Rucavas un Saulkrastiem.
Atjauno senās tradīcijas
Uzņēmuma līdzīpašnieks Andris Legzdiņš stāsta, ka atpūtas kompleksi darbosies ar vienotu nosaukumu «Stendera iebrauktuves». Idejas autors ir A. Legzdiņš, kurš sešpadsmit gadu ir aizrāvies ar dzirnavu apzināšanu un pētīšanu. Reiz viņš sācis domāt, ko iesākt ar šo hobiju. Pasaulē valda uzskats, ka ieguldīt naudu vējdzirnavās ir bezjēdzīgi, tāpēc tika meklēts kompromiss. Radusies ideja par dzirnavu atjaunošanu. Lai to realizētu, meklējis sabiedrotos un atradis – Stendera ziepju fabrikas īpašniekus. Projekta īstenošanai izveidots kopuzņēmums «Stendera sabiedrība». Tā līdzīpašnieces ir divas ģimenes – Bērziņi un Legzdiņi.
Uzņēmīgie ļaudis nolēmuši atjaunot seno laiku tradīcijas. «Kādreiz vējdzirnavās ne tikai mala miltus. Tā bija vieta, kur cilvēki satikās, braucot garām, lūdza naktsmājas, ieturēja maltīti un pat svinēja kāzas,» atklāj A. Legzdiņš. Viņš norāda, ka nav bijusi doma veidot kārtējo viesu namu ceļa malā.
Vējdzirnavu rekonstrukcijā ieguldīts 100 tūkstoš latu. Tādējādi sakārtots vēl viens vēsturisks objekts, kas reāli funkcionēs. Aptuvenās projekta izmaksas ir miljons latu. Uzņēmējs ieguldīto cer atpelnīt septiņos gados.
Saista atalgojuma princips
Darbinieki meklēti daudziem amatiem. Uzņēmējs bija pārsteigts, ka izdodas atrast vietējos cilvēkus. Pašlaik grūti sameklēt viesmīļus, kā arī personu, kas pārzinātu vējdzirnavu darbību. «Jābūt unikālam cilvēkam, jo jāspēj strādāt gan dzirnavās, gan izstāstīt citiem, ko viņš dara,» spriež A. Legzdiņš.
Darbā pieteikušies baušķenieki, kuri iepriekš strādājuši Rīgā, bet tagad ir gatavi atgriezties. Iespējams, tas tādēļ, ka «Stendera sabiedrības» atalgojuma princips – maksāt tik, cik cilvēks vēlas. «Mēs nemaksājam algas tāpat vien, bet ļaujam cilvēkiem tās nopelnīt. Jau sen esam izlēmuši, ka darbiniekiem jābūt biznesā ieinteresētiem un līdzatbildīgiem,» teic A. Legzdiņš.
Mērķauditorija – ģimenes
Atpūtas kompleksu veidojot, domāts par vairākām mērķauditorijām. «Protams, ir vēlme prioritāti balstīt uz ģimenēm un bērniem. Gribam apkalpot A-7 maģistrāli. Mums ir vairāki plāni, kā strādāsim ar Rīgas auditoriju un daudzām Lietuvas pilsētām. Par jaunās paaudzes izklaidi domāts visvairāk. Tā būs vieta, kur bērniem izlikt enerģiju,» atklāj idejas autors.
Iegūta laba pieredze
Iepriekš solīts, ka komplekss darbu sāks jau decembrī. Taču plāni nedaudz mainījušies. «Kad sākām būvēt, secinājām – projekts, kas ir uz papīra, dabā nav tik pievilcīgs, kā vēlamies. Tāpēc to mazliet pārveidojām. Līdz ar to darbi nedaudz aizkavējās. Dzirnavas vajadzētu atvērt pirms sezonas sākuma – aprīlī,» domā A. Legzdiņš.
Šī objekta galvenie būvuzņēmēji ir baušķenieki – SIA «Būve 100». Sabiedrības direktors Valdis Bērziņš norāda, ka sen tik apjomīgi un sarežģīti darbi Bauskas rajonā nav veikti. Aplūkojot sešos mēnešos izdarīto, viņš spriež, ka iegūta laba pieredze, taču diezin vai otrreiz piekristu par nolīgto summu šos darbus izpildīt.
Lai gan objekts ir jānodod pēc diviem mēnešiem, darāmā vēl daudz. «Jāsāk iekšējie apdares darbi. Pagaidām tos nevar veikt, jo telpas netiek apkurinātas. Pašlaik uzņēmuma strādnieki viesnīcas daļā liek apsildāmo grīdu, izmantojot zemes siltumu. Tā ir skandināvu tehnoloģija – ekonomiska un videi draudzīga. Tas pasūtītājam ir svarīgi,» stāsta V. Bērziņš.

 

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Pēdējie 10 komentāri
a.legzdina algu maksasanas princips un attieksme pret darbiniekiem-stradajiet mulki,es tik naudu rausisu un jums algas varbut kadreiz samaksasu. re
18.01.2007, 20:10
#2
liels, liels plātīzeris un sapņu grābstītājs, viņš, mums Bauskas cilvēkiem tik daudz ir sasolījis, bet tik maz izdarījis aivars
01.02.2006, 09:08
#1
Ir ko teikt par šo rakstu? (2)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100