logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 241
Viesi - 241
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Vecāķus gatavo vasaras sezonai

Autors: Jānis Āboltiņš, "Rīgas Balss"
27.04.2005
Skatīts 4918 reizes
Vecāķu pludmalē sākušies sakopšanas darbi, lai jaunajā sezonā pludmale atkal varētu priecēt rīdziniekus. Sava vietā tajā būs ierādīta smēķētājiem, sava - nūdistiem. Aizvadītajā nedēļā vairāki desmiti izpilddirekcijas darbinieku pulcējās uz tradicionālo talku, lai vāktu atkritumus pludmales kāpās. Talcinieki izteica viedokli, ka šādos pasākumos vajadzētu iesaistīt visus atpūtniekus.

Ja nāktos pāris stundu palasīt pudeles, stila lauskas, visdažādākos iepakojumu maisiņus, izlietotus prezervatīvus un citas "jaukas lietas", cilvēki vairāk padomātu par to, ko viņi atstāj aiz sevis priedītēs kāpu joslā.
Vecāķu pludmalē jau ilgāku laiku tiek novērsti postījumi, ko radīja 9. janvāra vētra. Šim nolūkam izpilddirekcijai piešķirti 14 000 latu. Par šo naudu kāpās sastādīti jauni krūmi, pārstumtas vēju nopūstās smiltis, atjaunots izpostītais koka celiņš pāri kāpām, kā arī betona plāksnes, kas ved no glābšanas stacijas uz jūru. Tas domāts ātrās palīdzības un citu speciālo dienestu vajadzībām, kā arī automašīnām, kas savāc no pludmales atkritumus, stāsta Ziemeļu rajona izpilddirektora pienākumu izpildītāja Aina Verbicka.

Kopumā pludmales apsaimniekošanai un kopšanai šogad paredzēti 56 tūkstoši latu. Vecāķu pludmale tiks pie 50 jauniem soliņiem un arī jaunām atkritumu urnām. Tomēr visu šo inventāru uzreiz jūras krastā neizliks, bet nomainīs veco pēc vajadzības. Atbilstoši likumā noteiktajiem smēķēšanas ierobežojumiem turpmāk tabakas dūmu cienītāji nevarēs "apkvēpināt" citus atpūtniekus jūras krastā. Pīpmaņu vajadzībām tiks iekārtotas divas smēķētavas - viena atradīsies uz terases pie centrālās ieejas pludmalē, bet otra - pie glābšanas stacijas. Paredzēts izlikt zīmes, kas norādīs, ka sākas nūdistu pludmales teritorija. Tā gan formāli atradīsies ārpus galvaspilsētas, uz Kalngales pusi. Nūdistu pludmales robeža sakritīs ar Rīgas pilsētas un rajona robežu, informē A. Verbicka.

Izpilddirekcijas sporta speciālists Kārlis Zariņš informēja, ka aktīvās atpūtas cienītājus gaidīs 12 pludmales volejbola laukumi un viens futbola laukums. Sezonas atklāšana tradicionāli ieplānota maija pēdējā svētdienā. Paredzēts, ka Vecāķos norisināsies Rīgas čempionāts pludmales volejbolā, notiks cīņa par galvaspilsētas kausu pludmales futbolā un citas sacensības.

Ziemeļu rajona izpilddirekcija iecerējusi, ka nākotnē tā varētu pretendēt uz "zilā karoga" pludmales statusu, tiesa, tam nepieciešami finansiāli ieguldījumi. Šai idejai atbalstu izteicis arī izpilddirektors Ēriks Škapars, kurš aizvadītajā nedēļā apskatīja pludmali. Amatpersonas konstatējušas, ka viena no lielākajām problēmām, kas liedz šo statusu iegūt, ir stāvvietu trūkums. Pašlaik pludmales tuvumā pietiek vietas aptuveni 50 automašīnām. Izpilddirekcija vēlētos izveidot jaunas, taču pret to gaidāmi "zaļo" protesti, jo vides sargi neapšaubāmi iestāsies par lielākas kāpu joslas saglabāšanu. Savukārt ūdens kvalitāte pērn regulāri pārbaudīta, un tā atbilst "zilā karoga" standartiem.

Jāpiebilst, ka šosezon Vecāķos nav paredzēts noteikt nekādus iebraukšanas liegumus vai caurlaižu režīmu, kā tas bijis iepriekšējos gados. Savukārt ielu malās paredzēts uzstādīt "Rīgas autostāvvietu" automātus, lai iekasētu naudu par stāvēšanu. Izpilddirekcijas darbinieki gan vēl nevarēja pateikt, cik izmaksās automašīnas novietošanas stunda vai diena kādā no piekrastes ieliņām.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100