Raksti > Interesanti

Cēsis gūst arvien lielāku ievērību starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2006”

Autors: Baiba Vītiņa, Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs
16.02.2006
Starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Balttour 2006”, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās izstāžu hallē Ķīpsalā, Cēsu tūrisma informācijas stenda apmeklētība, salīdzinot ar citiem gadiem, bijusi vēl lielāka.
Ķīpsalas izstāžu centrs

Šogad ievērojami ir palielinājusies apmeklētāju interese tieši par naktsmītnēm Cēsīs un rajonā. Kaut arī Cēsu rajonā naktsmītņu piedāvājums ir viens no bagātākajiem Latvijā, gaidot Cēsu 800 gades jubileju šī gada jūlijā, lielākā daļa Cēsu viesnīcu un viesu māju uz svētku laiku jau ir rezervētas. Šī iemesla dēļ svētku organizatori aicina cēsniekus apsvērt iespējas pilsētas viesiem piedāvāt naktsmītnes savās dzīves vietās, tādējādi dodot būtisku ieguldījumu jubilejas veiksmīgā norisē.  

Joprojām aktuāla ir apmeklētāju interese arī par aktīvās atpūtas iespējām Cēsīs un rajonā – ūdens tūrisms, velomaršruti, kā arī plānotie pasākumi.  

Izstādē „Balttour 2006” Cēsu tūrisma piedāvājums tika prezentētas kopējā Vidzemes Tūrisma asociācijas stendā, kurā pie Cēsu domes un Tūrisma informācijas centra pārstāvjiem apmeklētāji bez maksas varēja saņemt jaunākos materiālus par tūrisma, atpūtas un izklaides iespējām Cēsu pilsētā un rajonā. Jāatgādina, ka tieši Vidzemes novada stends izstādes noslēgumā tika atzīsts par visizskatīgāko.
 
Ņemot vērā, ka starptautiskās tūrisma izstādes ir lielisks veids, kā prezentēt aktuālāko tūrisma piedāvājumu pilsētā visas pasaules mērogā, Cēsu TIC pārstāvji šīs nedēļas nogalē Tallinā piedalīsies arī ikgadējā tūrisma gadatirgū „Tourest 2006”.

Tālrunis informācijai: 41 27755