logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 443
Viesi - 443
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas
Raksts sadarbībā ar
Latvijas Avīze

Marta beigās gaidāms pavasaris

Autors: Ģirts Zvirbulis, Latvijas Avīze
22.02.2006
Skatīts 1455 reizes
Nedēļas otrajā pusē no ziemeļiem pastiprināsies anticiklona ietekme, līdz ar to debesis skaidrosies, nokrišņi nav gaidāmi. Pieturēsies mēreni austrumu vēji. Gaisa temperatūra naktī no mīnus Četriem līdz mīnus 13 grādiem, dienā - no mīnus diviem līdz mīnus astoņiem. Svētdien atkal iespējams neliels sniegs un temperatūras pazemināšanās.
Arī marta pirmajā dekādē vēl saglabāsies ziemīgs laiks. Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus septiņiem līdz mīnus 12 grādiem (valsts austrumu rajonos pat no mīnus 15 līdz mīnus 17). Dienā gaisa temperatūra būs no četriem līdz deviņiem grādiem zem nulles. Valdīs austrumu un dienvidaustrumu vēji. Iespējami nokrišņi sniega veidā.
Mēneša vidū gaisa temperatūra pamazām un pakāpeniski paaugstināsies. Naktī tā būs no mīnus diviem līdz mīnus 7 grādiem zem nulles, bet valsts austrumu daļā, debesīm skaidrojoties, var sasniegt pat 14 grādus zem nulles. Dienā valsts rietumu piekrastē būs no mīnus diviem līdz mīnus trim grādiem, bet austrumos no mīnus trim līdz mīnus astoņiem. Turpināsies nokrišņi sniega un slapja sniega veidā. Pūtīs mēreni un stipri ziemeļrietumu vēji.
Marta trešajā dekādē, īpaši mēneša pēdējās dienās, kļūs jūtami siltāks un nokrišņi no sniega pāries lietū. Šajā laikā iespējama migla. Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus trim līdz plus diviem grādiem. Dienā gaiss saulē var sasilt pat līdz plus septiņiem grādiem. Siltas gaisa masas varētu atnest ari dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas ziemā parasti nes aukstumu.
LVĢMA meteoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Kārkliņa brīdina: "Martā gaisa temperatūra būs ļoti mainīga - dienā plusos, bet naktī mīnusos. Šādos apstākļos uz ceļiem veidojas apledojums, tādēļ autovadītājiem un gājējiem jābūt īpaši uzmanīgiem!"
Arī laika vērotājs Jānis Jūgs no Valkas rajona Kārķiem spriež, ka Ziemeļvidzemē ziemai vairs nav atlicis daudz laika. Par to liecinot zemes sasalums un sniega trūkums. "Ja skujkokiem aktīvi birst vecās skujas, tad līdz pavasarim atlikušas ilgākais pāris nedēļas," pārliecināts J. lūgs, kuram gan pašam nav sanācis pēdējā laikā novērot koku uzvedību,
Jau rakstījām, ka laika vērotājs no Kurzemes Ilmārs Priediņš šogad paredz agru pavasari. Viņaprāt, tam vajadzētu sākties jau marta vidū. Reizē ar Mēness fāzēm parasti mainoties arī laika apstākļi-Februāra beigās Kurzemē būšot Šoziem pēdējais sals, bet pavasarī iespējamas salnas.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100