Raksti > Tūrisma profesionāļiem

"airBaltic" un SAS "Flight Academy" paraksta ilgtermiņa sadarbības līgumu

Autors: Vija Dzērve, AS "Air Baltic Corporation" Korporatīvo komunikāciju viceprezidente
23.02.2006
Aviokompānija airBaltic un SAS Flight Academy (SAS Lidojumu Akadēmija) noslēdz apmācību līgumu uz pieciem gadiem. SAS Flight Academy būs galvenā mācību iestāde, kas nodrošinās airBaltic apkalpju personāla un pilotu apmācību lidojumiem ar Boeing 737 un Fokker 50 tipa lidmašīnām. airBaltic būs iespēja apmācīt ne tikai gaisa kuģa apkalpi, bet arī zemes operāciju personālu.
airBaltic
Hans O. Andersons, SAS Flight Academy galvenais klientu menedžeris, saka: “Es esmu ļoti priecīgs, ka veiksmīgi esam noslēguši šo jauno līgumu ar airBaltic. Viņi būs mūsu pirmie klienti jaunajā mācību centrā un esam ļoti pagodināti, ka tieši SAS Flight Academy veiks airBaltic apkalpes personāla apmācību".

Pauls Cālītis, airBaltic Lidojumu departamenta Vecākais Viceprezidents, komentē: "Gaisa kuģu apkalpes apmācība ir ļoti svarīgs lidojumu drošības aspekts. Mēs esam ļoti apmierināti ar apmācību kvalitāti, kuru sniedz SAS Flight Academy un priecājamies par iespēju šo apmācību veikt Rīgā."

SAS Flight Academy šis būs ceturtais mācību centrs, kas atradīsies jaunuzceltajā kompleksā Rīgas lidostas teritorijā. Kamēr projekts tiks pabeigts, Boeing 737 simulatoru apmācības turpināsies pilotu apmācību centrā Stokholmā, tāpat arī Fokker 50 apmācības saglabāsies Stokholmā. airBaltic ir SAS Flight Academy klients jau kopš 1995. gada.

Īsi par SAS Flight Academy: SAS Flight Academy ir dibināta 1946. gadā un ir viena no vadošajiem lidojumu apmācības programmu nodrošinātājiem pasaulē, apkalpojot 150 aviokompānijas, militārās un valdības struktūras visos kontinentos un piedāvājot pielāgotas apmācību programmas pilotiem un apkalpju personālam trijos atbilstoši aprīkotos mācību centros.

Īsi par airBaltic: AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenie akcionāri: Latvijas valsts 52.6% akciju, SAS AB – 47.2% akciju. 2005. gadā aviosabiedrība pārvadāja 1.04 miljons pasažieru. Patlaban airBaltic veic tiešos lidojumus no divām Baltijas valstu galvaspilsētām - no Rīgas un Viļņas. No Rīgas airBaltic veic tiešos lidojumus uz Barselonu, Berlīni, Briseli, Dņepropetrovsku, Dublinu, Hamburgu, Helsinkiem, Kijevu, Kopenhāgenu, Londonu, Mančestru, Maskavu, Milānu, Minheni, Minsku, Odesu, Oslo, Parīzi, Sanktpēterburgu, Stambulu, Stokholmu, Tallinu, Viļņu un Vīni. Šī gada pavasarī airBaltic plāno uzsākt tiešos lidojumus no Rīgas uz Diseldorfu, Simferopoli, Baku, Tbilisi, Varšavu un Bergenu. No Viļņas airBaltic veic tiešos lidojumus uz Berlīni, Dublinu, Hamburgu, Helsinkiem, Kopenhāgenu, Londonu, Minheni, Oslo, Rīgu un Tallinu. Šī gada 26. martā airBaltic plāno uzsākt tiešos lidojumus no Viļņas uz Stokholmu un Varšavu, bet 28. martā uz Diseldorfu un Budapeštu. Patlaban airBaltic flotē ir sešpadsmit lidmašīnas - septiņas Boeing 737-500 un deviņas Fokker 50 tipa lidmašīnas.