Raksti > Ziņas

Sākas spiningošanas sezona

Autors: LETA
06.05.2005
Latvijā oficiāli sākas spiningošanas sezona. Līdz 1.jūnijam, izņemot speciāli noteiktas ūdenskrātuves, spiningot drīkst no krasta, jo laivošanas sezona sākas jūnijā. Spiningošanas aizliegums, kas noteikts no 15.marta līdz 30.aprīlim, ir saistīts ar līdaku nārsta laiku.
Kaņiera ezers (Kaņieris)
Zebrus ezers
Burtnieku ezers
Makšķernieks

Atsevišķu privātu ūdenskrātuvju (dīķu un ezeru) īpašnieki, lai cīnītos ar pārāk strauju līdaku vairošanos, atļāva savās ūdenskrātuvēs spiningot jau agrāk.
Saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem lomā drīkst paturēt tikai piecas līdakas, kuru garums ir ne mazāks kā 45 centimetri.

Atsevišķās ūdenskrātuvēs spiningošana no šodienas būs atļauta arī no laivām. Šāda licencēta makšķerēšana šodien atļauta AS "Latvijas valsts meži" apsaimniekotajos ezeros - Lielauces, Zebrus un Kaņiera ezerā. Aģentūras LETA aptauja liecina, ka visas laivas uz sezonas atklāšanu šajos ezeros ir jau iepriekš rezervētas.

Spiningot atļauts ir arī Burtnieka ezerā, tomēr arī šajā ezerā visas nomai pieejamās laivas uz sezonas atklāšanu ir rezervētas jau iepriekš.