logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 338
Viesi - 338
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem

Rīgas kongresu biroja paziņojums medijiem

Autors: Igors Klapenkovs, Rīgas Kongresu birojs
02.03.2006
Skatīts 2696 reizes
Ja Latvija grib kļūt par nopietnu starptautisko kongresu tirgus dalībnieku, Latvijā nepieciešams moderns, ietilpīgs un mūsdienu prasībām atbilstošs kongresu centrs, un kongresu industrijas attīstībā jābūt ciešai valsts, galvaspilsētas un privātajai partnerībai
Rīga daudzu starptautisko kongresu rīkotāju skatījumā ir atraktīva vieta kongresu rīkošanai. Turpmākajos gados interese par Rīgu un Latviju kā starptautisku pasākumu norises vietu aizvien pieaugs. Šāds pozitīvas intereses pieaugums kopā ar nozīmīgiem pasākumiem kā NATO sanāksme un hokeja čempionāts piesaka Rīgu kā nopietnu spēlētāju starptautiskā mērogā.

Tomēr ir daudzi piemēri, kad Rīga zaudē kongresus citām Eiropas pilsētām tikai piemērotu telpu trūkuma dēļ. Mūsdienu kongress nenozīmē tikai vienu lielu telpu plenārsēdei - kongresi bieži ietver sevī arī izstādes, tematiskas sesijas, darba grupas, ēdināšanu kongresa norises vietā, u.tml. Neviena no pašreizējām pasākumu vietām Rīgā nevar uzņemt kongresu ar 1500-4500 delegātiem, vienlaicīgi nodrošinot arī visas augstāk minētās kongresu rīkotāju prasības.

Rīga kā pilsēta nav mazāk atraktīva par Kopenhāgenu vai Budapeštu, kuras ir attiecīgi 6. un 9. vietā pasaulē pēc piesaistīto kongresu skaita. Viens no Kopenhāgenas veiksmes faktoriem ir efektīva sadarbība starp valsti, galvaspilsētu un privāto sektoru pilsētas mārketingā. Tikpat efektīva šī valsts, pilsētas un privātā partnerība ir arī Kopenhāgenas kongresu centra darbībā.

Starptautisku kongresu piesaiste pēc būtības ir Latvijas pakalpojumu eksports. Tomēr Latvija zaudē konkurences cīņā valstīm, kuras ir atzinušas kongresu nozīmīgumu to ekonomikā, un kuras partnerībā ar privāto sektoru iegulda līdzekļus gan kongresu infrastruktūrā, gan arī kongresu mārketingā. Arī Latvijā ir svarīgi kongresu industriju attīstīt ciešā partnerībā starp valsts un privāto sektoru.

Latvijā jau ir vairāki piemēri, kad valsts ir izjutusi nepieciešamību pēc moderna kongresu centra. NATO, ERAB un citu pasākumu gadījumā Latvijas valdība ir piešķīrusi finansējumu, lai "pielāgotu" pasākumu norises vietas šiem nozīmīgajiem pasākumiem. Tomēr šādas "pēdējā brīža" pārbūves kā likums ir daudz dārgākas par plānveida investīcijām. Ja Latvijas valsts kopā ar Rīgas pilsētu un privāto sektoru ieguldītu moderna kongresu centra attīstībā, tad Latvijai ne tikai būtu vieglāk piesaistīt nozīmīgus starptautiskus pasākumus, bet arī ietaupītu līdzekļus, kas tiek tērēti katra individuālā pasākuma sarīkošanai.

Rīgas pievilcību starptautiskiem kongresiem nosaka vairāki faktori. Vairāk kā 35 tiešie lidojumi uz Rīgu, moderna lidosta 15 min. no pilsētas centra, kompakts pilsētas centrs - nozīmīgākās viesnīcas, restorāni un pasākumu telpas ir ērti sasniedzamas kājām. Bagātīga kultūras dzīve, augsts servisa kvalitātes līmenis par pieņemamām cenām, izdevīgs Rīgas izvietojums Latvijā – ātri un viegli var sasniegt Jūrmalu, pilis un muižas.

No Latvijas interešu viedokļa kongresi ir izdevīgi, jo starpt. kongresu delegāti tērē vidēji 325 EUR dienā (atpūtas tūristi Latvijā tikai Ls 58), uzturas valstī ilgāk – 2,6 dienas (salīdzinot ar 1,7 dienām atpūtas tūristam), kā arī veido pozitīvu valsts tēlu, kas veicina tūrisma attīstību un investīciju pieplūdumu. (Dati: ICCA, CSP, RKB 2003-2005.g.).

Rīgas kongresu biroja mērķis ir veicināt starptautisku kongresu un darījumu braucienu piesaisti Latvijai. RKB darbību atbalsta Rīgas dome sadarbībā ar "Inspiration Riga"- bezpeļņas organizāciju, kas jau kopš 2002. gada apvieno Rīgas, Jūrmalas un Latvijas tūrisma/kongresu uzņēmumus un veic starptautisko marketingu un starptautisku pasākumu piesaisti Rīgai, Jūrmalai un Latvijai. Arī Ekonomikas ministrija ir izteikusi atbalstu Rīgas kongresu biroja darbībai.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100