logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 616
Viesi - 616
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Daugavpils 730 gadu jubileju svinēs trīs dienas

Autors: Ineta Priekule, Latgales laiks
09.06.2005
Skatīts 7439 reizes
Daugavpils 730 gadu jubilejas kulminācijas pasākumi iecerēti no 17. līdz 19.jūnijam. 17.jūnijs būs sadraudzības pilsētu diena. Daugavpils domē atklās izstādi par sadraudzības pilsētām, rīkos konferenci „Daugavpils Latgalē, Latvijā un pasaulē”.
Sagatavot izdrukai
730. gadadienas logo
Saistītas apdzīvotās vietas
Daugavpils (Pilsēta)

Daugavpils teātrī vakarā iecerēts draudzības pilsētu Harbinas (Ķīna), Ramlas (Izraēla), Mūtalas (Zviedrija), Radomas (Polija), Panevežas (Lietuva), Maskavas (centrālā un Arbata rajona), Sanktpēterburgas, Narofominskas (Krievija), Vitebskas (Baltkrievija) māksliniecisko kolektīvu koncerts. Tajā iecerēts uzstāties gan folkloras kolektīviem, gan estrādes māksliniekiem. No Harbinas atbraukšot arī operdziedātāja. Kultūras un sporta pilī notiks rokkoncerts „Summer Reaction 05”.
18.jūnijs izcelsies ar muzikālo tramvaju, kuru iecerēts arī apgleznot. Muzikālais tramvajs mikrorajonu iedzīvotājus atvizinātu līdz pilsētas centram, kur notiks Rīgas ielas svētki. Tajos iecerēta vietējo uzņēmumu produkcijas izstāde un pārdošana, vietējo un ārvalstu vieskolektīvu koncerti, pasākumi bērniem. No pusdienlaika no tirdzniecības parka „Solo” kursēs autobuss, kurš vedīs apmeklētājus ekskursijā pa pilsētu. Kultūras un sporta pilī pēcpusdienā iecerēts Maskavas mākslinieka Jurija Gaļceva koncerts un tai pašā laikā novadpētniecības un mākslas muzejā atklās novadniecei Valentīnai Zeilei veltītu izstādi. Vienības laukumā vakarā būs bērnu koncerts, pūtēju orķestra parāde, svētku koncerts, kas ilgs gandrīz līdz pusnaktij, kad pirmo reizi Daugavas krastā no Grīvas puses būs grandiozs salūts. Pēc tā iecerēts grupu „Autobuss debesīs” (Latvija) un „Ivanuški International” (Krievija) nakts koncerts. Jāpiebilst, ka nakts koncertā uzstāsies arī mūziķu grupas no Vācijas, Zviedrijas un Baltkrievijas.

19.jūnijā no plkst.10 pilsētniekus turpinās priecēt muzikālais tramvajs. Vienības laukumā plkst.11 paredzēts ekumeniskais dievkalpojums. Pēc tā gan viesi, gan iedzīvotāji varēs apmeklēt tautas lietišķās mākslas tirdziņu Stropu estrādē un piedalīties tautas svētkos Tautas ielā. Daugavpils teātrī plkst.15 tiksies 1940.gada Latgales Dziesmu svētku dalībnieki. Tajā pašā laikā Stropu estrādē būs keramikas cepļa atvēršana. Plkst.17 paredzēts svētku gājiens pa Rīgas ielu līdz Vienības laukumam, kur būs uzcelti jubilejas dalībnieku goda vārti.

Jubilejas kulminācijas trešās dienas beigās iecerēts Latgales Dziesmu svētku koncerts un zaļumballe kopā ar grupu „Labvēlīgais tips” Stropu estrādē. Jāpiebilst, ka visas trīs dienas pie Kultūras un sporta pils no plkst.10 darbosies Čehijas atrakciju parks „Luna-Parks”.

Atgādinām, ka jūnijā iecerēts sumināt ievērojamus daugavpiliešus, kuriem piešķirs balvu „Goda daugavpilietis”. To pasniegs 30 iedzīvotājiem, kuri ar savu darbu veicinājuši Daugavpils attīstību, popularizējuši pilsētas vārdu Latvijā un pasaulē. Jebkurš kandidātus balvas saņemšanai var pieteikt līdz 1.jūnijam. Pieteikumā, ko jāiesniedz domes informācijas birojā (tel. 5404344), jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, nodarbošanās un īss pamatojums, kāpēc tieši šis cilvēks ir pelnījis saņemt balvu. Goda daugavpilieša nosaukumu saņems tie, par kuriem būs saņemts visvairāk pieteikumu.

Jāpiebilst, ka Daugavpils jubilejas svētku simbols ir lilija, kas attēlota arī pilsētas ģerbonī.

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100