logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 334
Viesi - 334
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem

Iepazīstinās ar informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādnēm

Autors: Tonijs Šabovics, Īpašu uzdevumu ministra Elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta preses sekretārs
15.03.2006
Skatīts 2522 reizes
Rīt, 16. martā, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts (sekretariāts) iepazīstinās nevalstiskās un sabiedriskās organizācijas ar informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādnēm 2006.–2013. gadam.
Iepazīties ar pamatnostādnēm ir aicināti pārstāvji no Latvijas Telekomunikāciju asociācijas, Latvijas Datortehnoloģiju asociācijas, Latvijas Interneta asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas un Sabiedriskās politikas centra „Providus”.

Informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādnes 9. martā tika izsludinātas Valsts sekretāru sanāksmē. Sabiedriskās politikas centrs „Providus” ir izteicis vēlmi sagatavot par tām atzinumu.

Pamatnostādnēs ir noteikti rīcības virzieni informācijas sabiedrības izveidei Latvijā turpmākajiem septiņiem gadiem. Tie paredz aktīvu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) izmantošanu tādās sabiedrībai nozīmīgās jomās kā valsts un sabiedrības pārvalde, izglītība, zinātne, uzņēmējdarbība, kultūra, veselības aprūpe u.c. Pamatnostādnēs ietvertās politikas īstenošanas mērķis ir nodrošināt uzlabojumus minētajās nozarēs, un tas savukārt veicinās strauju tautsaimniecības attīstību. Lai to panāktu, tiks ieguldīti līdzekļi IKT piekļuves infrastruktūras paplašināšanai, apmācībai informācijas tehnoloģiju izmantošanā, IKT zinātnes un pētniecības attīstībai, eksportspējīgu informācijas tehnoloģiju produktu un pakalpojumu izveidei, elektronisko pakalpojumu izveidei un pilnveidošanai un IKT izmantošanai komercsabiedrībās. Attīstības programmas īstenošanai tiks izmantots finansējums no Eiropas Savienības struktūrfondiem un līdzekļi no valsts un pašvaldību budžeta.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100