logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 504
Viesi - 504
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Pavasaris atnācis arī slēpotājiem

Autors: Zane Dumbure, NRA
27.03.2006
Skatīts 1570 reizes
Jau nedēļu ārā ir saulains laiks, un sniegs sācis kust. Taču pavasara iestāšanas nav atturējusi slēpot un snovot gribētājus baudīt aizejošās ziemas priekus. Atpūtas kompleksā Milzkalns cilvēki, apbruņojušies ar saules aizsargbrillēm, aktīvi slēpoja un snovoja arī marta pēdējā nedēļas nogalē. Sestdien Milzkalnā būs sezonas noslēguma pasākums.
Elza un Grieta ar kalnu slēpošanu nodarbojas jau astoņus gadus un, kā pašas atzina, "slēpo, kamēr vien uz kalna ir sniegs". "Gribas ilgāk izbaudīt ziemu. Kamēr sniegs uz ielām nav nokusis, pavasara sajūtas vēl nav," sacīja Grieta. Meitenes ik gadu slēpo līdz sezonas beigām un domā, ka siltā laikā slēpot ir pat patīkamāk.
Kalns pavasara saulītē pievilinājis ne tikai aizrautīgus slēpotājus. Artūrs marta pēdējā sestdienā pirmo reizi devies uz kalnu, lai pamēģinātu braukt ar sniegadēli. "Pavasaris rosina doties ārpus pilsētas un pasportot – ziemā gribas sēdēt mājās," viņš stāstīja. "Tad laiks likās pārāk auksts, lai vispār kaut kur dotos."
Nauris uz sniegadēļa ir pirmo sezonu, taču aktīvi slēpojot jau septiņus gadus: "Parasti slēpoju no novembra līdz pat marta beigām." Tomēr puisis atzina, ka ziemā slēpot esot vieglāk, jo pavasara saulītē brīžiem kļūstot par karstu. Arī Aigars, kurš ar snovbordu sācis nodarboties šogad, piekrita, ka aukstā laikā dēlis un slēpes slīd labāk.
Trases darbinieks Normunds Banga pastāstīja, ka cilvēku uz kalna sāk palikt mazāk: "Pavasara faktors spēlē uz cilvēku psihi. Pilsētā uz ielām vairs nav sniega, tāpēc ļaudīm šķiet, ka viss sniegs ir nokusis un ziemas prieki beigušies."
Milzkalns sezonu beigs 1. aprīlī, kad tiks rīkots noslēguma pasākums, kurā jebkuram būs iespēja piedalīties dažādu veidu sacīkstēs uz kalna, vērot snovbordistu šovu un salūtu. Taču tas nebūt nenozīmē, ka aprīlī uz kalna slēpot vairs nevarēs. Milzkalna administrators Jānis Behmanis informēja, ka trase darbošoties, kamēr vien būs slēpot un snovot gribētāji. "Var jau sapūst mākslīgo sniegu, taču sākoties siltākam laikam, cilvēki slēpot vairs nebrauc," pastāstīja J. Behmanis, "sākoties pavasarim, prātā citas lietas, sniegs vairs nesaista." Viņš piekrita, ka šonedēļ uz kalna atpūsties brauc jau krietni vien mazāk cilvēku. "Šis būs gads, kad strādājam visilgāk pēc pavasara iestāšanās," secināja administrators. "Ja būs pietiekami daudz cilvēku, kas gribēs šeit atpūsties, kalns strādās arī aprīlī!"
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100