Raksti > Tūrisma profesionāļiem

7.aprīlī notiks 5.Ventspils tūrisma konference

Autors: Ventspils TIC
28.03.2006
Šī gada 7. aprīlī Ventspils Augstskolā notiks 5.Ventspils tūrisma konference. Tā sāksies plkst. 10:30 Ventspils Augstskolas lielajā auditorijā ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunu. Konferences darbs ir paredzēts līdz 16:30 un to vadīs Latvijas E-tūrisma asociācijas prezidents Aivars Mackevičs.
Ventspils Augstskola
Saistītas apdzīvotās vietas
Ventspils (Pilsēta)

Konference tematiski ir organizēta trijās daļās. Pirmā daļa - vērtējums par Ventspils pilsētas, Ventspils rajona, Kurzemes un Latvijas tūrisma attīstības rezultātiem 2005.gadā. Ventspils tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis sniegs pārskatu par pagājušās Ventspils tūrisma sezonas rezultātiem. Tiks runāts arī par tūrisma attīstības tendencēm un ieplānotajiem darbiem tūrisma attīstībai Latvijā šajā gadā. Šajā daļā ir uzaicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta direktore Aira Andriksone, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūras pārstāve Kristīne Tjarve, Ventspils rajona padomes priekšsēdētājs Gendrihs Šķesters un Kurzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Artis Gustovskis. Konferences otrā daļa būs  informatīva - par konkrētiem projektiem un pasākumiem tūrisma attīstības veicināšanai Ventspils pilsētā. Šajā daļā uzstāsies Ventspils Kultūras centra, Ventspils brīvostas pārvaldes, Ventspils – Sāremā prāmja kompānijas SSCF Ventspils biroja, Ventspils muzeja, patreiz Ventspilī topošās Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas, Olimpiskā centra „Ventspils” un Ventspils pilsētas Komunālās pārvaldes vadība. Trešā būs analītiskā daļa - par attīstības tendencēm dažādās tūrisma jomās Latvijā.  Šajā konferences daļā ir uzaicināti piedalīties ar ziņojumiem – Latvijas E-tūrisma asociācijas prezidents Aivars Mackevičs, Pārtikas un veterinārā dienesta Ventspils pārvaldes pārstāvis, kā arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Jendzis un Latvijas Kempingu asociācijas priekšsēdētāja Dace Markvarte.

2005.gada tūrisma sezona Ventspils pilsētai ir bijusi veiksmīga – par 64 % ir pieaudzis pilsētā nakšņojušo ārvalstu tūristu skaits salīdzinot ar 2004.gadu, veiksmīga ir bijusi pirmā tūrisma sezona prāmja līnijai Ventspils – Sāremā, kā arī tika izveidoti vairāki jauni atpūtas un apskates objekti, piemēram, Sniega kalns „Lemberga hūte”, Mākslas objekts „Ceļojošā govs”, Džungļu taka Jūrmalas parkā, Velodrezīna Piejūras brīvdabas muzejā u.c. Šie un arī citi tūrisma attīstību noteicošie pasākumi un faktori tiks analizēti 5.Ventspils tūrisma konferencē.

Pirms konferences referātu galvenās tēzes būs pieejamas portālā www.ventspils.lv. Konferences noslēgumā tiks pieņemta arī rezolūcija par konferences dalībnieku priekšlikumiem tūrisma nozares attīstības veicināšanai Latvijā.

Aicinām uzņēmējus, tūrisma profesionāļus, pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjus, kā arī studentus, kurus interesē tūrisma joma, piedalīties 5.Ventspils tūrisma konferencē!

PIELIKUMĀ – 5.Ventspils tūrisma konferences programma

Informāciju sagatavoja
Ventspils Tūrisma informācijas centrs
Tālrunis: 3622263, 9232226
e-pasts: [email protected]
www.tourism.ventspils.lv