Raksti > Ziņas

Atklāj kārtējo patvaļīgu būvniecību Papes parkā

29.03.2006
   Pasaules Dabas Fonds konstatējis jaunu patvaļīgas būvniecības gadījumu dabas parkā "Pape", kur Papes ciemata kāpu zonā 50 metru attālumā no jūras uzcelta nelikumīga dzīvojamā ēka. Jaunceltne, atrodas vietā, kur iepriekš nav bijusi apbūve, informēja Dabas fonda komunikāciju vadītāja Ieva Ušča.
Papes dabas parks
Saistītas apdzīvotās vietas
Rucavas (Pagasts)
   Rucavas pagasta padome ir pieņēmusi lēmumu par patvaļīgās būvniecības apturēšanu. Līdz ar to nekāda būvniecībai šai objektā vairs nav pieļaujama. Neraugoties uz to, būvniecība tomēr turpinās, un pēdējo dienu laikā manāms ievērojams progress, informē Dabas fonds.
Tā kā šī ēka nedrīkst atrasties 150 metru aizsargjoslas teritorijā, Rucavas pagasta padome pieļauj, ka būtu iespējams ēku pārvietot ārpus piekrastes aizsargjoslas. Tomēr, tas nav iespējams kamēr nav apstiprināts Rucavas teritoriālais plānojums.
   Lai beidzot radītu piemēru rīcībai līdzīgos gadījumos, Pasaules Dabas Fonds aicina Rucavas pagasta padomi lemt par patvaļīgi uzceltās ēkas nojaukšanu. Valsts institūcijām, savukārt, jālemj par ēkas īpašnieka sodīšanu un jāpiedzen kompensācija par videi nodarīto kaitējumu.
Jau ziņots, ka Papē jau tika konstatēta nelikumīga būvniecība kapu zonā, pret kuru cīnījās vides draugi un sabiedrība par atklātību ″Delna″. Vienu nelikumīgu būvi vēlāk nojauca.