Raksti > Ziņas

Rātsnama zvani sāks spēlēt testa režīmā

Autors: www.DELFI.lv
05.04.2006
   No trešdienas nesen uzstādītie Rātsnama zvani sāks spēlēt testa režīmā, bet pilsētas iedzīvotāji līdz 20.aprīlim varēs sūtīt uz Rīgas domi savus priekšlikumus un ieteikumus par to tālāku izmantošanu.
Saistītas apdzīvotās vietas
Rīga (Pilsēta)

   Otrdien darba apspriedē pie Rīgas pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) tika nolemts, ka Rātsnama zvani testa režīmā atskaņos melodiju “Rīga dimd” ik pēc trīs stundām sākot no pulksten 9 līdz 18. Sākot ar nākamo nedēļu spēlēšanas intensitāte, iespējams, tiks palielināta.
   Paredzēts, ka pēc iedzīvotāju ieteikumu apkopošanas un konkrētas programmas izstrādāšanas zvani pilnvērtīgā režīmā sāks spēlēt no 4. maija, Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienas. Ar domes Kultūras departamenta starpniecību projekta īstenošanai paredzēts piesaistīt vairākus pazīstamus komponistus. Pilsētas izpilddirektors uzskata, ka Rātsnama zvanu spēlēm, kas organiski papildinātu baznīcu torņu zvanu mūziku, ar laiku jākļūst par neatņemamu vecpilsētas sastāvdaļu un tūristus piesaistošu objektu.
   No Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu marta beigās uzstādītie 30 datorizētie zvani atrodas uz Rātsnama terases un ir pašvaldības SIA “Rīgas nami” dāvinājums pilsētai. Projekta izmaksas – apmēram 35 tūkstoši latu - iegūti “Rīgas namu” saimnieciskās darbības rezultātā.