logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 496
Viesi - 496
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Sāks strādāt kūlas dedzināšanas novēršanas patruļas

Autors: LR Iekšlietu ministrijas preses un sabiedrisko attiecību departaments
10.04.2006
Skatīts 1456 reizes
Uzsākot ikgadējo akciju „Nededzini savu zemi!”, otrdien, 11.aprīlī, plkst.11.00 no Latvijas Ugunsdzēsības muzeja Hanzas ielā 5, Rīgā, divu nedēļu ilgos patruļbraucienos pa Latviju dosies piecas kūlas dedzināšanas novēršanas patruļas
Patruļas ceļā pavadīs iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars, Vides aizsardzības kluba (VAK) prezidents Arvīds Ulme, apdrošināšanas akciju sabiedrības „If Latvia” valdes loceklis Oskars Hartmanis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadības pārstāvji. Pirms došanās ceļā iekšlietu ministrs patruļām nodos informatīvos plakātus un pastkartes. Tās paredzēts izplatīt cilvēkiem un tajās pausts aicinājums nededzināt pērnā gada zāli, kā arī sniegta informācija par pēdējo piecu gadu laikā kūlas ugunsgrēkos nodarītajiem posta darbiem.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem otrdien būs iespēja pavadīt pirmajā braucienā Zemgales reģiona kūlas dedzināšanas novēršanas patruļu.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuriem nepieciešams transports dalībai braucienā, lūdzam pieteikties IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamentā līdz rītdienas, 11.aprīļa plkst. 10.00 ([email protected]; 7219213).

Jau vēstīts, ka kūlas patruļās darbosies brīvprātīgie vides aizsardzības aktīvisti, kā arī ugunsdzēsēji, kuri palīdzēs vides aktīvistiem operatīvi novērst kūlas degšanas gadījumus un izglītot iedzīvotājus. Patruļas katru dienu darbosies visā Latvijas teritorijā - pa vienai patruļai Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionā, bet divas – Latgalē, jo statistika liecina, ka tieši šajā reģionā kūlu dedzina visvairāk. Kūlas patruļas pārvietosies speciāli marķētās automašīnās ar aicinājumu nededzināt savu zemi un pirmās palīdzības telefona numuriem. Patruļas izplatīs iedzīvotajiem informatīvos materiālus par to, kādas sekas rada kūlas dedzināšana un rīcības ieteikumiem kūlas dedzināšanas gadījumos.

Patruļu automašīnu ekspluatāciju un degvielu nodrošina "If Latvia". Pērn aprīlī divu nedēļu laikā kūlas patruļas veica vairāk nekā 9000 km, apsekojot Latvijas lauku rajonus un piepilsētas. 2005.gadā salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem kūlas degšanas gadījumu skaits Latvijā samazinājās trīs reizes, kūlas ugunsgrēkos necieta un negāja bojā neviens cilvēks.

Kūlas patruļas ir viens no ikgadējās akcijas „Nededzini savu zemi” pasākumiem. Akcijas ietvaros šogad vilcienu vagonos un stacijās būs izvietoti informatīvi plakāti, tie tiks izplatīti arī caur „Latvijas pasts” pasta nodaļām un pašvaldībām visā Latvijā. Tāpat iedzīvotājiem tiks izplatītas arī 10 000 informatīvās pastkartes, bet nacionālajās un reģionālajās televīzijās demonstrēs klipu, kurā kūlas dedzināšana parādīta kā nepārdomāta rīcība, kas sagandē vidi un sagādā nepatikšanas dedzinātājam.

Akciju rīko Iekšlietu ministrija (IeM) sadarbībā ar Vides ministriju, SIA „Vides projekti”, VUGD un apdrošināšanas akciju sabiedrību „If Latvia”. Akciju atbalsta Satiksmes ministrija, „Latvijas Dzelzceļš”, „Latvijas Pasts” un Latvijas Pašvaldību savienība
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100