logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 433
Viesi - 433
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Projekts Pēdas iesāk jubilejas talku sezonu visā Latvijā!

Autors: Projekts "Pēdas"
12.04.2006
Skatīts 1098 reizes
   Jau piekto pavasari, šoreiz 12.aprīlī, vides un izglītības Projekts Pēdas ar cimdiem, maisiem un jautru garastāvokli aicina skolēnus, studentus un citus sagaidīt pavasari, sakopjot pa daļiņai pilsētas, Latvijas un visas planētas un iesākt ikgadējo pavasara Spodrības mēnesi, kurā šogad paredzētas kopumā deviņas talkas Rīgā un citviet Latvijā!

   11.aprīlī viesnīcas „Reval Hotel Rīdzene” telpās notika preses konference par projekta darbību.
Dainis Īvāns (Rīgas domes vides komitejas priekšsēdētājs): „Projekts Pēdas jau sen ir pārkāpis to robežu, kā mēs saprotam jēdzienu „projekts” – tas jau kļuvis par kustību! Rīgas dome atbalstīja un atbalstīs Projektu Pēdas, lai šī kustība ietu plašumā!”
   Jānis Lielāmers (SEB Unibanka, Sponsorēšanas projektu vadītājs): „Rūpes par vidi, tās aizsardzību ir šīs un nākamās paaudzes dzīves līmeņa nodrošināšanas faktors. Tādēļ SEB bankas pasaulē un SEB Unibanka Latvijā īpaši pievēršas vides aizsardzībai.”
   Edgars Šneps (Izglītības ministrija): „Izglītības ministrijai būtu būtiski, ka Projekta Pēdas koncepcija, ar kādu tiek organizēti šie pasākumi, tiktu integrēta izglītības programmās, ne tikai kā vides izglītība, bet arī kā fiziskās aktivitātes – jo skolēnu un jauniešu dzīves ritms mūsdienās kļūst aizvien mazkustīgāks un šī problēma ir jārisina visiem iespējamiem veidiem.”
   Mārtiņš Rubenis (Latvijas Olimpiešu klubs): „Man galvenais, kādēļ es piedalos Pēdu pasākumos, ir ideja un cilvēciskais faktors, ar to izprotot, ka ikviens cilvēks – arī olimpietis var iesaistīties un vajag iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs, īpaši ņemot vērā, ka vides problēmas šobrīd ir ļoti aktuālas.
Vita Jaunzeme (Projekta Pēdas vadītāja): „Cilvēkam kā sugai ir sevi jāreabilitē, un savā ziņā mēs visi esam kā brāļi un māsas, kurus, ja plikus ielaistu mežā, tie īpaši viens no otra neatšķirtos un būtu grūti atšķirt, kurš ir ģenerālis, kurš ir slavenība vai kurš ir parasts mirstīgais.”
   Laura Putāne (Projekta Pēdas talku koordinatore): „Šogad, kā jau līdz šim ir bijis, mēs talkās saglabāsim to pašu sportisko azartu, sacensības garu, gardās armijas virtuves pusdienas, dīdžeju ar mūziku un balvas. Bet, lai talkas kļūtu talciniekiem interesantākas, mēs, turpinot sadarbību ar jaunajām grupām, piešķilsim talkām lielāku muzikālo dzirkstelīti, kā arī iesāksim tradīciju, organizējot tematiskās talkas – šogad pirmo talku veltītu latgaļu valodai un kultūrai! Personeigi gribātu vysus aicinuot iz pošu pirmū tolku, kas byus veļteita latgalīšu volūdai!!! Iz tykšonūs tolkuos!!!”
   Mūsu talkās arī šogad saglabāsies viss tas, kas jau ir bijis un bez kā Pēdu talkas nav iedomājamas, un tas ir – armijas lauku virtuve, dīdžejs ar mūziku, kā arī sacensību gars, bet daži jaunievedumi, kas talciniekiem varētu patikt, būs populāro jauno grupu dalība mūsu talkās, kā arī viena talka speciāli veltīta latgaļu valodai un kultūrai.”
   Šajā pavasarī Projekts centīsies iziet ārpus Rīgas, aizvien lielākus pūliņus veltot vides izglītības popularizācijai visā Latvijā. Šopavasar pirmo reizi talkas norisināsies Valmierā un Tukumā, kā arī Jelgavas apkārtnē, kur atradušies aktīvi jaunieši ar vēlmi izglītot apkārtējo sabiedrību un citus jauniešus par nepieciešamību izturēties saudzīgi pret vidi, kuras sastāvdaļa esam un kurā dzīvojam. Šo Projekta Pēdas mērķi atbalstījusi arī Vides ministrija, parakstot ar projektu sadarbības protokolu, kas nākotnē arī citās Latvijas pilsētās sekmēs jauniešu aktivizēšanu, organizējot vides izglītības aktivitātes.
Šim pavasarim Projekta Pēdas devīze ir - nāc pats un paņem līdzi draugu!

Gaidāmie pasākumi

12.aprīlī plkst. 16:00 Latgales priekšpilsētā aiz Rumbulas pie Dārziņiem notiks tematiskā Latgaļu talka, akcentējot un popularizējot latgaļu valodu un talku tradīcijas. Talkas muzikālo skanējumu veidos jaunā latgaļu grupa „Bez PVN”, rotaļās talciniekus vedīs folkloras kopa „Grodi”.

19.aprīlī plkst. 16:00 notiks talka pie Rīgas robežas, Pleskavas šosejas malā, lai „pilsētas vārti” būtu tīri un skaisti.

20.aprīlī plkst. 16:00 notiks talka Ziepniekkalna birzī.

25.aprīlī plkst. 15:00 sadarbībā ar Tukuma domi pirmo reizi notiks Pēdu talka Tukumā, pie Durbes estrādes. Talkā piedalīsies pazīstamie Latvijas olimpieši Modris Liepiņš, Ieva Zunda, Ingrīda Barkāne, Vitolds Barkāns, Lāsma Kauniste un Jānis Ozols.

26.aprīlī plkst. 16:00 Anniņmuižas apkārtnē notiks Latvijas Universitātes talka, piedaloties grupām „Astro`n`out” un „Lietotas mēbeles no Holandes”, uz kuru jo īpaši tiek aicināti studenti.

29.aprīlī plkst. 11:00 pie Juglas ezera notiks šā pavasara vienīgā sestdienas talka, uz kuru aicinām visus, kam sestdienā gribas ar ģimenēm un draugiem būt pie dabas krūts! Talka notiks sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu, portālu Draugiem.lv un Rimi. Talkas īpašais viesis – pazīstamais vācu dziedātājs Brandon Stone ar draugiem.

2.maijā plkst. 15:00 pirmo reizi Valmierā Pēdu talka Pauku Priedēs, sadarbībā ar Valmieras domi. Talkā piedalīsies pazīstamie Latvijas olimpieši Ivo Lakučs, Jānis Bērziņš, Jolanta Dukure, Ainārs Ķiksis, Jānis Ķipurs un Inese Jaunzeme. Pēc talkas paredzēts vakara pasākums un sportiskas aktivitātes.

4.maijā ap plkst. 11:00 talka un koku stādīšana Jelgavas apkārtnē sadarbībā ar a/s „Latvijas valsts meži” par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas gadadienai! Talcinieki tiks vesti divos autobusos no Rīgas un no Jelgavas. Talkas dīdžejs un dalībnieks būs Turīnas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Mārtiņš Rubenis.

11.maijā plkst. 16:00 Vidzemes priekšpilsētā, Mežciemā - netālu no Bērnu slimnīcas „Gaiļezers” notiks sakopšanas talka, kurā piedalīsies un uzstāsies, tā parādot arī savu attieksmi, populārās grupas „Morning After” un „Bridge”.

Laikam ritot, piecos darbības gados Projekta Pēdas mērķi palikuši tie paši – cilvēku un sabiedrības izglītošana par vidi, kas pašlaik pāriet vides izglītības jomā. Kopumā šajos gados ir noorganizētas ap 60 talku, galvenokārt Rīgā, kurās piedalījušies ap 8000 talcinieku.

2005.gadā 14 talkās piedalījušies ap 4000 jauniešu no 147 skolām un 25 augstskolām, savācot un no zaļajām zonām izvedot ap 600 m3 atkritumu.

Talku unikalitāte slēpjas apstāklī, ka tajās dzīvs ir sacensības gars, talciniekus sadalot komandās, un uzvarētāju komanda ar pilnāko konteineru un tīrāko teritoriju saņem garšīgas un noderīgas balvas! Turklāt pēc talkas visi dalībnieki saņem siltas un garšīgas armijas lauku virtuves pagatavotās pusdienas! Bet pāri visam – prieks, dīdžeja mūzika, jauks laiks (nevienā Pēdu talkā nelīst!) un prieks par kārtējo tīro planētas stūrīti!

Pievienojieties arī jūs – vieni paši, ar ģimenēm un draugiem vai ar kolēģiem! Mēs jūs visus gaidām!

 

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100